субота, 05 жовтня 2024 19:53

НАТО планує створити 49 нових бригад через загрози з боку РФ - Die Welt

НАТО планує створити 49 нових бригад через загрози з боку РФ - Die Welt
НАТО планує створити 49 нових бригад через загрози з боку РФ - Die Welt. Фото: alternatehistory.com

НАТО планує створити 49 нових великих підрозділів, у яких буде близько по 5 тис. військових, через можливу загрозу з боку РФ.

Альянс планує збільшити сукупну кількість військ ще приблизно на 250 тисяч солдатів. Збільшити кількість боєздатних бригад з 82 до 131, повідомляє Die Welt.

Також для забезпечення діяльності цих військ кількість бойових корпусів можуть збільшити з шести до 15, а штабів дивізій - з 24 до 38.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та захід розглядають варіант завершення війни за "західнонімецьким сценарієм" - Financial Times

У документі також згадується необхідність технічного посилення НАТО, забезпечення боєприпасами та високоточною зброєю великої дальності.

"Очікується, що кількість наземних зенітних установок може збільшитися з 293 до 1467. Зокрема, вони включатимуть такі системи озброєння, як Patriot, Iris-T SLM, Skyranger. НАТО планує збільшити кількість гелікоптерів з 90 до 104", - додали Die Welt.

Welt наголошує, що це загальні вимоги до усіх 32 країн-членів НАТО.

У документі представлені мінімальні вимоги до потенціалу, визначені американським генералом Крістофером Каволі та французьким адміралом П'єром Вандьє - двома вищими військовими командувачами Альянсу.

Кандидат у канцлери від ХДС Фрідріх Мерц пропонує створити контактну групу у складі Німеччини, Франції, Великої Британії та Польщі для вироблення пропозицій щодо європейського післявоєнного устрою в Україні.

"Поряд зі США саме Німеччина, Франція, Велика Британія та Польща мають достатній політичний, економічний та військовий потенціал і можливості, щоб вплинути на формування політичного порядку в Європі після агресивної російської війни", - зазначив Мерц.

Зараз ви читаєте новину «НАТО планує створити 49 нових бригад через загрози з боку РФ - Die Welt». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі