пʼятниця, 04 жовтня 2024 00:53

Україна вимагає повалення Кримського мосту

Україна вимагає повалення Кримського мосту
Україна закликає знести Кримський міст. Фото: Вікіпедія

Україна вимагає в ООН відновлення вільного судноплавства та припинення незаконного використання Кримського мосту для військових цілей.

3 жовтня, в Гаазі в Арбітражному трибуналі наше представництво виступило у справі, що стосується прав України як прибережної держави в Чорному та Азовському морях, а також у Керченській протоці. Закликали трибунал ухвалити рішення, яке зобов'яже Росію демонтувати незаконно побудований Керченський міст, повідомило Міністерство закордонних справ України.

Демонтаж мосту є єдиним способом відновити вільний прохід для суден усіх країн через Керченську протоку відповідно до норм міжнародного права, зазначила заступниця агента України Олена Золотарьова.

"Російський міст використовується у багатьох мерзенних цілях. Одна з них – фізично перетворити Азовське море на те, чим його хоче бачити Росія: закрите російське озеро", - сказала у виступі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни будують незрозумілу споруду біля Керченського мосту - Плетенчук

Додала, що Росія порушила Конвенцію ООН з морського права, незаконно збудувавши міст, який зараз обмежує транзит суден, а також використовується для перевезення озброєння на тимчасово окуповану територію Криму.

Також наголошували, що через низьку висоту конструкції деякі судна не можуть проходити через протоку, що серйозно впливає на морське судноплавство в регіоні.

Російські окупанти готуються до атаки на Кримський міст. Нові супутникові фото свідчать про нарощування оборонних споруд навколо мосту,

Зараз ви читаєте новину «Україна вимагає повалення Кримського мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі