середа, 02 жовтня 2024 01:55

Повінь у Непалі знесла цілі села разом з будинками та людьми, фото
10

Негода у Непалі забрала життя сотні людей
Фото: eastnews.ua
Негода у Непалі забрала життя сотні людей
Негода у Непалі забрала життя сотні людей
Негода у Непалі забрала життя сотні людей
Негода у Непалі забрала життя сотні людей

У Непалі внаслідок сильних злив, повеней і зсувів загинуло більш як 225 осіб, ще 143 отримали поранення, а 28 зникли безвісти.

Тисячі людей залишилися без даху над головою через масштабні руйнування. Про це повідомило The Hindu.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі унаслідок негоди загинули дев'ять людей

З п'ятниці, 27 вересня 2024 р., затопленими виявилися значні території східного і центрального Непалу. Хоча з 29 вересня погода покращилася і принесла деяке полегшення постраждалим від стихійного лиха людям.

Внаслідок безперервного дощу, що тривав дві доби, найбільше постраждала долина Катманду. Там кількість загиблих перевищила 50 осіб. Понад 20 тисяч співробітників сил безпеки, зокрема з непальської армії, збройних сил і непальської поліції, були залучені до пошуків, порятунку і розподілу допомоги.

Крім того, повені та зсуви вивели з ладу життя в багатьох частинах країни: безліч автомагістралей і ділянок доріг зруйновані, сотні будинків і мостів поховані або знесені, а сотні сімей – змушені покинути свої домівки.

Повені у Польщі та Чехії, в Україні можуть спричинити погіршення якості води.

Можливе забруднення річок Дністер та Дунай, а також найбільшого природного озера України - Ялпуг. Ці обидві річки та озеро є джерелами питного водопостачання частини населення Одеської області, повідомив Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Тож узоні найбільшого ризику - Одеса та область.

Зараз ви читаєте новину «Повінь у Непалі знесла цілі села разом з будинками та людьми, фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі