неділя, 09 червня 2024 22:43

Макрон розпустив французький парламент після поразки його політсили

Макрон розпустив французький парламент після поразки його політсили
Еммануель Макрон програв вибори і розпустив парламент. Фото: Укрінформ

У Франції завершилось голосування на виборах в Європарламент.

Перемогла ультраправа партія "Національне об'єднання" проросійської Марін Ле Пен, а партія "Відродження" президента Еммануеля Макрона отримала друге місце, свідчать результати екзитполу Ifop-Fiducial, які опублікувало Le Figaro.

Макрон розпустив французький парламент. Перший тур позачергових виборів відбудеться 30 червня, другий - 7 липня, передає видання Le Monde.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ультраправі ведуть перед. Чи збереже Європарламент єдність після виборів?

Партія Ле Пен, яка входить до фракції "Ідентичність та демократія" в Європарламенті, може здобути підтримку 32,4% виборців, тоді як "Відродження", яка входить до фракції "Renew Europe", можуть підтримати 15,2% виборців.

"Французька партія соціалістів PS-Place publique може посісти третє місце з 14,3% голосів. За нею йдуть ліворадикальна "Непідкорена Франція" (8,3%) та правоцентристи з Les Républicains (7%)", - йдеться в даних екзитполу.

У більшості країн Європейського Союзу 9 червня пройшли вибори в Європарламент.

Проукраїнська Європейська народна партія (ЄНП) отримає найбільшу кількість мандатів і збереже лідерську позицію - 180 депутатських голосів із 720 місць.

Найбільше депутатів до Європарламенту скерують Франція та Німеччина - 81 та 96 відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Макрон розпустив французький парламент після поразки його політсили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі