четвер, 27 червня 2024 11:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Китай фактично на боці РФ у цій війні - посол США

Китай фактично на боці РФ у цій війні - посол США
Китай фактично став на бік Росії у війні проти України. Фото: pixabay.com

Китайська Народна Республіка не є нейтральною стороною у російсько-української війні.

Китай фактично стоїть на боці російського диктатора Володимира Путіна, заявив посол Сполучених Штатів Америки у КНР Ніколас Бернс, пише Sky News. Дипломат наголосив, що, попри заяви про нейтралітет, Китай надає Москві технології та підтримує міцні торговельні зв'язки упродовж усього конфлікту.

"Ми вважаємо великою помилкою дозволяти китайським компаніям тисячами відправляти компоненти, мікропроцесори та нітроцелюлозу до Росії для посилення і зміцнення оборонної промислової бази для цієї жорстокої війни. Китай не є нейтральним, але фактично став на бік росії у цій війні", - сказав посол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина підтримала запропонований Китаєм і Бразилією "мирний план"

Китай закликав "сторони конфлікту" у російсько-українській війні піти на поступки та розпочати мирні переговори між собою.

"Повномасштабне російське вторгнення, яке триває вже третій рік, стало екзистенційною кризою в Європі", - наголосив Бернс.

Раніше посол США при НАТО Джуліанна Сміт заявила, що Китай продовжує допомагати Росії досягти військових цілей в Україні, продаючи такі товари, як технології безпілотників або порохові компоненти.

Російська Федерація дуже не хоче, аби на другому Саміті кількість країн була такою ж, як на першому.

Пропагандистські ресурси ворога продовжують розганяти тему про нелегітимність президента України, маючи на меті зірвати другий Саміт миру, заявив в ефірі одного з українських телеканалів керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

Зараз ви читаєте новину «Китай фактично на боці РФ у цій війні - посол США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі