четвер, 03 жовтня 2024 20:29

Україна як ніколи близька до вступу в НАТО - Рютте

Україна як ніколи близька до вступу в НАТО - Рютте
Україна як ніколи близька до вступу в НАТО - Марк Рютте. Фото: nv.ua

Україна, як ніколи раніше, близька до НАТО.

В України є пакет допомоги, який допомагає впроваджувати реформи, заявив генсек НАТО Марк Рютте на прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє Gazeta.ua.

"Щодо членства в НАТО. Як ви знаєте, на останньому саміті НАТО у Вашингтоні в липні союзники домовились, що український шлях до членства в НАТО є незворотним. Як я сказав, Україна, як ніколи раніше, близька до НАТО, у нас є комплексний пакет допомоги, який допомагає Україні впроваджувати реформи", - зауважив Рютте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий генсек НАТО зустрівся із Зеленським у Києві

Сьогодні багато людей працюють з українцями над покращення та впровадженням реформ, сказав він.

Рютте упевнений у майбутньому членстві України в НАТО і в тому, що Росія не матиме права вето на це.

"Україна стає сильнішою день за днем і, як ніколи раніше, стає готовою для в ступу до Альянсу, і це допомагає побудувати місток для членства. Я думаю, цей день настане. Україна стане повноправним членом НАТО. Росія з цього питання не має ніякого впливу і ніякого вето", - підсумував генсек.

Питання дозволу застосовувати далекобійну зброю по військових обʼєктах у Росії обговорять з президентом США Джо Байденом на засіданні у форматі "Рамштайн" 12 жовтня.

"Росія веде цю незаконну війну і це означає, що збиття російських винищувачів і ракет до того, як вони можуть бути використані для атак по цивільній інфраструктурі може допомогти в цьому", - зауважив генсек.

Зараз ви читаєте новину «Україна як ніколи близька до вступу в НАТО - Рютте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі