неділя, 07 липня 2024 07:04

Світові лідери стурбовані станом Байдена - ЗМІ

Світові лідери стурбовані станом Байдена - ЗМІ
Лідери країн Заходу занепокоєні станом президента США Джо Байдена. Фото: agropolit.com

Світові лідери та дипломати, які готуються до саміту НАТО у Вашингтоні наступного тижня, стурбовані тим, що президенту США Джо Байдену буде важко перемогти на виборах.

Деякі західні політики виступають за заміну Байдена на іншого кандидата. Про це пише Politico.

Політики стурбовані тим, що Дональд Трамп може повернутись до Білого дому, що завдасть шкоди НАТО і підірве військові зусилля в Україні.

Західні лідери також занепокоєні тим, що нещодавні дебати Байдена й Трампа показали, що в очільника Білого дому може не вистачити сил, щоб перемогти на виборах.

Журналісти видання провели бесіди з понад 20 людьми, повʼязаними з майбутнім самітом НАТО у Вашингтоні. Багато хто з них висловлював невпевненість щодо кандидатури Байдена ще до проведення дебатів. Тепер Байден повинен продемонструвати, що він не лише готовий до боротьби, а й може подолати політичну кризу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У передвиборчих перегонах Трамп лише на 2% випереджає Байдена у семи ключових штатах

"Не треба бути генієм, щоб побачити, що президент Байден старий. Ми не впевнені, що, навіть якщо він переможе, він зможе прожити ще чотири роки", - сказав один із європейських чиновників.

Інший політик з ЄС зауважив, що всі хочуть, аби Байден "отримав другий термін, щоб не мати справу з Трампом знову, але це не дуже обнадіює".

Видання також зазначає, що очільнику Білого дому треба продемонструвати свої лідерські якості на саміті у Вашингтоні. Як господар він не повинен пропустити жодного заходу, який проходитиме за умов сильної спеки.

Союзники США занепокоєні тим, як довго президент Байден зможе підтримувати американську допомогу у сфері оборони Європи, особливо на тлі заяв Трампа, який висловлював скептицизм щодо допомоги союзникам.

"Ми ведемо більше розмов про нашу власну оборону, оскільки, схоже, що Трамп повертається", – сказав після дебатів чиновник з однієї з країн НАТО.

Також деякі союзники незадоволені тим, як Байден сам бачить американське лідерство. Зокрема непокоїть те, що він був занадто поступовим у своєму підході до надання зброї та дозволу Києву дозволу завдавати ударів по Росії. За словами дипломатів, союзники задоволені президентством Байдена, але всіх непокоїть його вік.

"Мені здається, що йому буде дуже важко продовжувати свою кампанію і залишатися на посаді", - сказав один з дипломатів ЄС.

Президент США Джо Байден відмовився від незалежного медичного обстеження, яке підтвердило б, що він готовий відбути ще один термін на посаді.

А свій провал на дебатах з Дональдом Трампом він пояснив "поганим епізодом". Байден також заявив, що у нього "немає ознак будь-якого серйозного захворювання".

Зараз ви читаєте новину «Світові лідери стурбовані станом Байдена - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі