четвер, 11 липня 2024 11:53

Масштабна повінь вбила щонайменше п'ятьох людей
4

У Південній Кореї пройшла найсильніша за останні 200 років злива
Фото: Yonhap
У Південній Кореї пройшла найсильніша за останні 200 років злива
У Південній Кореї пройшла найсильніша за останні 200 років злива
У Південній Кореї пройшла найсильніша за останні 200 років злива

Потужні зливи обрушилися на Південну Корею.

Жертвами стихії стали вже п'ятеро людей, пише The Watchers. Іще тисячі жителів змушені були евакуюватися.

"Сильні дощі призвели до затримки кількох рейсів і поїздів, а також завдали серйозної шкоди інфраструктурі по всій Південній Кореї. На півдні країни пройшли найсильніші за останні 200 років зливи. У Кунсані випало 131,7 мм дощу лише за годину. Це стало рекордом для всієї країни", - сказано в повідомленні.

У деяких районах за два дні випало понад 10% від середньорічної кількості опадів. Це є найвищим показником з моменту початку обліку в 1907 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертоносний ураган пронісся США

У Нонсані затопило багатоквартирний будинок, унаслідок чого в затопленому ліфті загинув чоловік. Одну машину з людиною всередині віднесло потоком води, а в Тегу 60-річного чоловіка засмоктало в дренажну трубу, коли він перевіряв своє овочеве поле. Зливи завдали масштабних збитків. В іншому регіоні 70-річний чоловік загинув унаслідок зсуву ґрунту.

Через повінь сотні жителів покинули свої будинки.

"У багатьох районах Південної Кореї затоплено дороги, мости, житлові будинки та авто. Почалися зсуви ґрунту", - пишуть місцеві ЗМІ.

Течія Гольфстрім слабшає через кліматичні зміни, що може занурити Європу в стан глибокого замерзання. Дослідники з Університетського коледжу Лондона виявили, що тепла течія, яка рухається вздовж східного узбережжя Північної Америки та через Атлантичний океан до Європи, може бути особливо чутливою до змін клімату, пише Daily Mail.

Зараз ви читаєте новину «Масштабна повінь вбила щонайменше п'ятьох людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі