середа, 07 серпня 2024 07:15

Міністр МЗС Китаю закликав не займатися помстою на Близькому Сході

Міністр МЗС Китаю закликав не займатися помстою на Близькому Сході
Міністр закордонних справ КНР Ван Ї заявив, що помста погіршує ситуацію на Близькому Сході. Фото: fmprc.gov.cn

Міністр закордонних справ КНР Ван Ї закликав держави Близького Сходу утриматися від помсти й відплати одна одній.

Під час телефонної розмови з єгипетським міністром МЗС Бадром Абделатті він заявив, що це призведе лише до нового витка насильства і нескінченного протистояння у регіоні. Про це передає МЗС КНР.

"Помста породжує помсту і веде до замкнутого кола, а відповідь насильством на насильство матиме наслідком лише ескалацію конфліктів", - сказав Ван.

Пекін засудив ліквідацію лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії у Тегерані. Це нібито підірвало зусилля з просування миру в Газі та зробило припинення вогню недосяжним.

"Китай посилюватиме солідарність з арабськими країнами та працюватиме з усіма сторонами, щоб уникнути подальшої ескалації та погіршення ситуації", - заявив Ван.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль готується до багатоденної атаки - ЗМІ

Він додав, що Китай буде зміцнювати солідарність з арабськими державами й планує взаємодію з усіма сторонами, щоб не допустити загострення протистояння на Близькому Сході.

Абделатті заявив, що Єгипет високо оцінює роль Китаю у просуванні миру на Близькому Сході.

"Єгипетська сторона готова продовжувати підтримувати тісну співпрацю з Китаєм, щоб запобігти небезпечній ескалації в регіоні", - сказав він.

Вночі проти 5 серпня в Ізраїлі працювала протиповітряна оборона через фіксацію повітряних цілей, що прямували з боку Лівану.

У результаті атаки двоє військовослужбовців зазнали поранень, а на півночі країни були виявлені уламки після роботи ППО, повідомили в Армії оборони Ізраїлю.

Зараз ви читаєте новину «Міністр МЗС Китаю закликав не займатися помстою на Близькому Сході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі