понеділок, 05 серпня 2024 07:08

Ізраїль зазнав атаки з боку Лівану - ЦАХАЛ

Ізраїль зазнав атаки з боку Лівану - ЦАХАЛ
В Ізраїлі вночі проти 5 серпня працювала протиповітряна оборона. Фото: gettyimages.com

Вночі проти 5 серпня в Ізраїлі працювала протиповітряна оборона через фіксацію повітряних цілей, що прямували з боку Лівану.

У результаті атаки двоє військовослужбовців зазнали поранень, а на півночі країни були виявлені уламки після роботи ППО. Про це повідомили в Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байдена запитали, чи піде Іран на ескалацію конфлікту з Ізраїлем

Ізраїльські військові заявили, що після сигналів повітряної тривоги на півночі країни було ідентифіковано "численні підозрілі повітряні цілі, що перетинали Ліван".

"Кілька перехоплювачів було запущено до цілей, і було виявлено падіння поблизу Айєлет Ха-Шахар", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в результаті обстрілу постраждав один офіцер та солдат, які отримали поранення середньої тяжкості.

У регіоні також була зафіксована пожежа, гасінням якої займаються спеціальні служби.

За даними американських та ізраїльських чиновників, Іран може невдовзі завдати удару по території Ізраїлю. Джерела називають дату - понеділок, 5 серпня.

Американські чиновники очікують, що дії Ірану у відповідь здійснюватимуться за тим же сценарієм, що й напад на Ізраїль 13 квітня. Однак, припускають, що вони можуть бути масштабнішими, і в них також може бути задіяна "Хезболла".

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль зазнав атаки з боку Лівану - ЦАХАЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі