понеділок, 09 вересня 2024 14:15

Спецтема: Війна Росії проти України

У НАТО прокоментували падіння російського дрона в Латвії

У НАТО прокоментували падіння російського дрона в Латвії
У НАТО прокоментували падіння російського дрона у Латвії 7 вересня. Фото: Facebook.com/NATO

У НАТО не мають інформації, що падіння російського безпілотника на території Латвії, яка є членом Північноатлантичного Альянсу, було "навмисним".

Про це сказала офіційний представник НАТО Фара Дахлалла, повідомив "Інтерфакс-Україна".

"З моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну 2022 року фрагменти російських безпілотників і ракети неодноразово знаходили на території союзників. Хоча у нас немає інформації, що свідчить про навмисний напад Росії на союзників, ці дії є безвідповідальними й потенційно небезпечними", - сказала Дахлалла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські дрони літали у Румунії і Латвії. Захід має показати максимальну підтримку України - Сибіга

Представник НАТО сказала, що у відповідь на війну Росії Альянс значно збільшив свою присутність на східному фланзі, зокрема у Румунії і Латвії.

7 вересня у Латвію залетів російський військовий дрон. Він розбився у Резекненському краї на сході країни. Латвійські Сили оборони поінформували про це командування НАТО.

Також у ніч на 8 вересня група російських ударних безпілотників, які атакували Україну, залетіли на територію Румунії.

26 серпня під час повітряної атаки РФ проти України повітряний простір Польщі порушив невідомий об'єкт, сказали у польських збройних силах. RMF 24 повідомили, що це був, найімовірніше, російський дрон типу Shahed.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО прокоментували падіння російського дрона в Латвії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі