вівторок, 10 вересня 2024 01:30

Знайшли кільце древнього народу

Знайшли кільце древнього народу
Кільце знайшли у фортеці піктів. Фото: University of Aberdeen

Перстень віком понад 1 тис. років знайшов археолог-аматор Джон Ральф у Шотландії.

Знахідку здійснили у форті Бургхед, який колись був фортецею піктів. Вважалося, що більшу його частину зруйнували у 1800-х роках, коли на його місці збудували місто Бургхед, пише Arkeonews.

Знахідку досліджує Національний музей Шотландії. Науковці сподіваються, що ця знахідка дасть більше інформації про піктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як виглядав форт зниклого народу

Перстень виявили під час розкопок під керівництвом Абердинського університету. Інженер на пенсії Джон Ральф виявив його в останній день досліджень.

Керівник розкопок професор Гордон Ноубл відзначив винятковий характер знахідки. Хоч перстень пролежав під землею понад тисячоліття, гранат у центрі все ще проблискував.

Піктських перснів виявили небагато. Ті, що знайшли, зазвичай були частиною навмисно захованих скарбів. Команда здивувалася, знайшовши такий артефакт на підлозі колишнього житла.

У Шотландії археологи виявили фортецю віком 1 тис років. Форт побудували пікти. Давній народ, який жив у Британії до кельтів.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли кільце древнього народу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі