понеділок, 05 серпня 2024 12:08

Ізраїль готується до багатоденної атаки - ЗМІ

Ізраїль готується до багатоденної атаки - ЗМІ
У телевізійному репортажі йдеться про те, що США також не впевнені, чого очікувати від Ірану. Фото: eastnews.ua

Ізраїль готується до багатоденної атаки з боку Ірану та "Хезболли" із застосуванням ракет та безпілотників.

Країна також розглядає можливість превентивних ударів, пише The Times of Israel із посиланням на низку ЗМІ.

"Прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу у неділю ввечері зібрав нараду з керівниками служб безпеки. Але остаточної картини атак, з якими зіткнеться країна, ще немає. Ізраїльські силові структури розглядають можливість превентивних дій або атак, які Ізраїль може ініціювати, зокрема в Лівані або, можливо, в інших місцях, де це буде необхідно", - йдеться у повідомленні.

США також не впевнені, чого очікувати від Ірану та "Хезболли", але міжнародна коаліція на чолі з Вашингтоном для запобігання будь-яким атакам вже сформована. Вона керуватиметься з Центрального командування Збройними силами США в Катарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атака може початися у найближчу добу: Блінкен зробив тривожну заяву

Водночас Тегеран заявив арабським дипломатам, що країні байдуже, якщо відповідь спричинить війну. Існують ознаки того, що Іран готується до більш ніж одного раунду атак і контратак. Країна відкинула спроби США і арабських країн пом'якшити свою реакцію на вбивство в Тегерані вищого політичного лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії.

"Ізраїль готується до багатоденної атаки із застосуванням ракет та безпілотників з боку Ірану та "Хезболли", - повідомив ізраїльський чиновник.

Вночі проти 5 серпня в Ізраїлі працювала протиповітряна оборона через фіксацію повітряних цілей, що прямували з боку Лівану.

У результаті атаки двоє військовослужбовців зазнали поранень, а на півночі країни були виявлені уламки після роботи ППО, повідомили в Армії оборони Ізраїлю.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль готується до багатоденної атаки - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі