середа, 07 серпня 2024 08:25

США перекинули винищувачі в Ізраїль

США перекинули винищувачі в Ізраїль
У США чекають нападу на Ізраїль. Фото: pixabay.com

Близько 10 винищувачів F/A-18 перелетіли з авіаносця США "Теодор Рузвельт" на військову базу на Близькому Сході.

Вони мають захистити Ізраїль від можливих нападів з боку Ірану та його союзників, пише Times of Israel з посиланням на неназваного американського посадовця.

"Винищувачі F/A-18 і літак-розвідник E-2D Hawkeye вилетіли з авіаносця в Оманській затоці і прибули на невідому базу у понеділок", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран буде атакувати Ізраїль - міністр

Міністр оборони США Ллойд Остін наказав посилити військову присутність в регіоні через ескалацію насильства на Близькому Сході після ліквідацій високопоставленого командира Хезболли в Лівані і вищого політичного лідера ХАМАС в Ірані. Тегеран підтримує ці угрупування.

Наземне базування літаків ВМС США має бути тимчасовим. Ескадрилья винищувачів ВПС США F-22 прямує на ту ж базу з місця базування на Алясці. Очікується, що близько десятка F-22 прибудуть на Близький Схід найближчими днями.

Рух "Хезболла" здійснив черговий масований ракетний обстріл півночі Ізраїлю з території Лівану. Повідомляли про перехоплення ракет над Галілейським півостровом. ЗМІ писали, що по півночі Ізраїлю було випущено близько 50 ракет.

Перед цим увечері 3 серпня ЦАХАЛ заявив, що завдав удару по об'єктах "Хезболли" в районі Кфаркели на півдні Лівану.

Зараз ви читаєте новину «США перекинули винищувачі в Ізраїль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі