середа, 07 серпня 2024 07:23

Лондон розкритикував Ілона Маска за скандальні дописи

Лондон розкритикував Ілона Маска за скандальні дописи
Британський уряд розкритикував Ілона Маска за провокації. Фото: eastnews.ua

Уряд Великої Британії закликав Ілона Маска до відповідальної поведінки на тлі його скандальних дописах у соцмережах.

Мільярдер опублікував у X вислови, які, на думку британських чиновників, можуть ще більше загострити насильницькі заворушення в країні, пише AP.

"Міністр юстиції Гайді Александер різко відреагувала на один з дописів Маска, у якому йшлося, що громадянська війна "неминуча" у Великій Британії. Маск також порівняв британську систему кримінального правосуддя, яка, на його думку, ставиться до мусульман поблажливіше, ніж до ультраправих активістів, із репресивною політикою Радянського Союзу", - сказано в повідомленні.

Александер повідомила, що уряд розгляне можливість посилення закону про безпеку в інтернеті, ухваленого торік.

"Використання слів накшталт "громадянська війна" жодним чином не прийнятне. Ми бачимо, як співробітники поліції зазнають серйозних поранень, як горять будівлі, і тому я дійсно вважаю, що кожен, хто має платформу, повинен здійснювати свою владу відповідально",- сказала вона у коментарі Times Radio.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп готується дати інтерв'ю Маску

Прем'єр-міністр Кір Стармер, який назвав заворушення ультраправим бандитизмом, після екстреної зустрічі з представниками правоохоронних органів і урядовцями заявив, що винних буде негайно покарано. Стармер оголосив про плани посилити систему кримінального правосуддя, внаслідок чого понад 400 людей заарештували через насильство у понад 20 містечках. Ще близько 100 осіб було обвинувачено.

Уряд також закликав соціальні медіа-компанії, такі як X, докласти більше зусиль для боротьби з поширенням оманливої та провокаційної інформації в інтернеті.

Водночас Стармер відхилив запитання журналістів про Маска, зазначивши, що зосереджений на забезпеченні безпеки громад.

Тим часом американський мільярдер Ілон Маск планує щомісячно жертвувати близько $45 млн новому політичному комітету, який підтримує Дональда Трампа у предвиборчій гонці.

Зараз ви читаєте новину «Лондон розкритикував Ілона Маска за скандальні дописи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі