вівторок, 16 липня 2024 09:29

Маск щомісяця виділятиме на підтримку Трампа $45 млн

Маск щомісяця виділятиме на підтримку Трампа $45 млн
Ілон Маск щомісячно вноситиме пожертвування до фонду, який підтримує Трампа. Фото: eastnews.ua

Американський мільярдер Ілон Маск планує щомісячно жертвувати близько $45 млн новому політичному комітету, який підтримує Дональда Трампа у предвиборчій гонці.

Новостворений у червні комітет під назвою America PAC націлений на реєстрацію виборців, переконання голосувати їх достроково, а також на запит бюлетенів для голосування поштою в штатах, що вагаються, пише The Wall Street Journal. Фонд найняв сотні людей для проведення роботи.

"Спонсорами комітету America PAC також виступають компанія Palantir Technologies, підприємці брати-близнюки Тайлер і Кемерон Вінклвосс, експослиня США в Канаді Келлі Крафт та її чоловік Джо, який є генеральним директором вугледобувної компанії Alliance Resource Partners", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан настрочив до ЄС ще один обурливий лист

Маск уже жертвував кошти у фонд America PAC, який підтримує колишнього президента у предвиборчій гонці. Але скільки саме пожертував Маск, не зазначається.

"Досі Маск публічно не підтримував жодного кандидата на президентських виборах у США 2024 року. А на початку цього року заявив, що не планує фінансування ані Трампа, ані Байдена на виборах. Але його рішення розкрити свою чекову книжку дає можливість стати фінансовою силою для республіканців", - зазначає видання.

З моменту замаху на Трампа на передвиборчому мітингу в штаті Пенсільванія 13 липня Маск не переставав писати в соцмережі на цю тему. Він заявив, що повністю підтримує Трампа та сподівається на його швидке одужання, публікував фото та відео Трампа, коментував та репостив дописи інших людей.

Зараз ви читаєте новину «Маск щомісяця виділятиме на підтримку Трампа $45 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі