четвер, 22 серпня 2024 07:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Буданов розкрив подробиці масштабної атаки дронів на Москву

Буданов розкрив подробиці масштабної атаки дронів на Москву
У ГУР з'ясовують, наскільки ефективними були атаки. Фото: eastnews.ua

Головне управління розвідки Міністерства оборони України завдало дронових ударів по центру радіотехнічної розвідки РФ, що неподалік Москви.

Подробиці атаки ГУР розповів очільник відомства Кирило Буданов, пише The War Zone.

"21 серпня ми провели кілька операцій із використанням безпілотників. Загалом було використано близько пів сотні БПЛА", - сказав він.

Також було завдано ударів по аеропорту "Остаф'єво" в Москві та авіабазі "Міллерово" в Ростовській області. У ГУР з'ясовують, наскільки ефективними були атаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У російському місті заявляють про атаку дронів

"Остаф'єво" слугувало оманливою ціллю, тобто удар по ньому мав на меті відвернути увагу противника", - зауважив Буданов.

На аеродромі "Міллерово", розташованому за 30 км від кордону з Україною, базуються винищувачі Су-30СМ та Су-35.

Тим часом російські офіційні джерела заявили, нібито минулої ночі збили всі безпілотники, які прямували до Москви, а також до інших регіонів РФ.

У Росії в ніч проти 21 серпня Москву знову накрила хвиля тривоги через атаку безпілотників. Мер міста Сергій Собянін у Telegram повідомив про серію атак, які нібито були відбиті силами протиповітряної оборони РФ.

За інформацією місцевих ЗМІ, перші вибухи чули над Подольськом, який в 10 км до Москви, приблизно о 2:50, повторні - о 3:10. Далі вибухи тривали приблизно до 5:00. Собянін заявив про одну з наймасштабніших атак на столицю РФ. Мер Москви визнав серйозність атаки.

Цей інцидент став одним з наймасштабніших за весь час війни, підкресливши вразливість Москви перед повітряними загрозами. Хоча офіційно не повідомляється про походження безпілотників, цей напад викликав хвилю обговорень та занепокоєння серед росіян.

Зараз ви читаєте новину «Буданов розкрив подробиці масштабної атаки дронів на Москву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі