середа, 21 серпня 2024 06:29

Москва скаржиться на наймасштабнішу атаку з початку війни

Москва скаржиться на наймасштабнішу атаку з початку війни
Російська влада заявила про одну з наймасштабніших атак БпЛа на Москву. Фото: росЗМІ

У Росії в ніч проти 21 серпня Москву знову накрила хвиля тривоги через атаку безпілотників.

Мер міста Сергій Собянін у Telegram повідомив про серію атак, які нібито були відбиті силами протиповітряної оборони РФ.

"Щонайменше 10 безпілотних літальних апаратів намагалися досягти цілей у столиці, але були збиті в Підмосков'ї. Це одна з наймасштабніших спроб атакувати Москву за допомогою безпілотників за весь час", - зазначив він.

За інформацією місцевих ЗМІ, перші вибухи чули над Подольськом, який в 10 км до Москви, приблизно о 2:50, повторні - о 3:10. Далі вибухи тривали приблизно до 5:00.

Собянін заявив про одну з наймасштабніших атак на столицю РФ. Мер Москви визнав серйозність атаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни випустили по Україні 9600 ракет і майже 14 тис. дронів

Цей інцидент став одним з наймасштабніших за весь час війни, підкресливши вразливість Москви перед повітряними загрозами. Хоча офіційно не повідомляється про походження безпілотників, цей напад викликав хвилю обговорень та занепокоєння серед росіян.

Наразі немає інформації про постраждалих чи руйнування внаслідок цієї атаки. Однак, вона неминуче посилить напругу та почуття небезпеки серед москвичів, що все частіше стикаються з реаліями війни, яку російський диктатор розв'язав проти України.

Крім атаки на Підмосков'я, повідомляли також про повітряні атаки на Бєлгородську та Ростовську області. У Ростовській області губернатор заявив про збиття ракети, а в Бєлгородській області спрацювала система ППО, нібито збивши низку повітряних цілей.

У ніч на 20 серпня росіяни атакували Україну двома балістичними ракетами "Іскандер-М"/KN-23, крилатою ракетою "Іскандер-К", керованими авіаракетами Х-59 і 26-ма ударними безпілотниками типу Shahed.

Протиповітряна оборона збила "Іскандер-К", дві Х-59 і 25 дронів у межах Київської, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Вінницької, Хмельницької, Кіровоградської, Сумської і Чернігівської областей.

Зараз ви читаєте новину «Москва скаржиться на наймасштабнішу атаку з початку війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі