середа, 11 вересня 2024 02:05

Як завжди мати ідеальний вигляд в кадрі: фотографиня розповіла свої секрети вдалих поз
15

Щоб красиво та ефектно виглядати на фото, потрібно знати кілька простих, але важливих правил. Правильна поза, освітлення, вираз обличчя та навіть вибір одягу можуть значно вплинути на результат. Уникаючи типових помилок, таких як неправильний кут зйомки або занадто напружена поза, ви зможете створити знімки, які підкреслять вашу природну красу та харизму. Дотримуючись цих порад, кожне ваше фото буде вдалим і стильним.

Про позування, як свого роду мистецтво, розповідає у своєму Instagram знаменита фотографиня з Чикаго Бонні Родрігес Кшивіцкі. Вона ділиться з підписниками корисними порадами, як завжди красиво виходити на фото.

Мистецтво фотосесії: поради для створення стильних і красивих знімків
Фото: instagram/bonnierzm
Мистецтво фотосесії: поради для створення стильних і красивих знімків
Мистецтво фотосесії: поради для створення стильних і красивих знімків
Мистецтво фотосесії: поради для створення стильних і красивих знімків
Мистецтво фотосесії: поради для створення стильних і красивих знімків

Вуличне фото на лавці

Щоб не мати сутулий вигляд, не забувайте завжди випрямляти спинку і розвертатися у кадр на 3/4. При цьому праве плече виводьте вперед, трохи опускайте ліву ногу, а руки вільно кладіть на коліна.

Спробуйте уявити себе монаршою особою на одну мить. Для цього погляньте вдалину з максимально загадковим поглядом, ніби від вашої вдалої фотографії залежить доля всього людства. Повірте, у вас все вийде.

Як позувати на вулиці

Якщо ви хочете зробити красиві знімки під час прогулянки на вулиці, завжди позуйте у профіль. Не забудьте знайти точку опори, яка доходитиме вам до спини і встаньте так, щоб вона була майже паралельно вашому тілу. Ліву руку краще відкинути, праву ногу зігнути в коліні, а голову підняти вище.

Не слід витягувати кінцівки вздовж тулуба, а також не намагайтесь зайняти у кадрі центральне положення.

Красиве пляжне фото

На відпочинку саме час уявити себе героїнею культового серіалу про рятувальників Малібу. Щоб пізніше похизуватися фотографіями в своїх соцмережах, розверніться у кадрі на 3/4, намагаючись "сховати" всі проблемні зони та втягнути живіт, погляд направте у бік від лінії плечей.

При цьому слідкуйте, щоб між підборіддям і ключицями був кут в 35-45 градусів, руки клаще зігніть в ліктях і покладіть на стегна.

Як зробити красиве фото сидячи

Якщо ви робите фото у присіді, не слід завалювати свій корпус назад. Краще перенести вагу на опорну ногу, змістивши трохи торс та плечі, а ліктем обпертися на коліно, розлабивши другу руку.

За наявності стільця або табурету, краще сісти на нього. Для найкращого позування вирівняйте спину, підніміть ноги на носочки і злегка схиліть голову набік. Так ви будете мати розслаблений і природний вигляд. Руки можна опустити між стегон. І, звичайно ж, не забувайте розвертатися у кадр в напівпрофіль.

Портретне фото крупним планом

Дуже важливо на портретних фото крупним планом тримати правильну дистанцію і уникати "закритих" поз. Важливо розвернутися до фотографа в анфас і змістити стегно трохи правіше від центру.

Не забувайте втягнути живіт, злегка підняти голову і розташувати руки, злегка зігнувши їх в ліктях. Одну можна прибрати у кишеню чи покласти на сумку. Другу краще відвести вбік, щоб був простір між внутрішньою стороною ліктя та талією.

Як гарно фотографуватися вдома

На таких фотографіях можна злегка розслабитися. Лише не забувайте правильно ставити корпус: розвертати його у кадрі на 3/4. А ще спробуйте позувати так, ніби ви плануєте підстрибнути на місці. Так ви отримаєте романтичне і легке фото.

Приховуємо проблемі зони на відпочинку

Якщо у вас неідеальне тіло або маленький зріст, завдяки правильній побудові кадру можна приховати будь-які недоліки і навіть здаватися трішки вищою. Насамперед, завжди вставайте до фотографа у напів профіль. Тепер спробуйте вивести вперед не опорну ногу. Далі підніміться на носочки, вдаючи, ніби збираєтесь зробити крок уперед.

Така порада допоможе вам візуально витягнути силует і скоригувати фігуру.

Фотографії з прогулянки

Людина матиме природний вигляд лише в тому разі, якщо вона буде виводити на передній план в кадр не опорну ногу. При цьому руки повинні розслаблено лежати вздовж тулуба, а праве плече злегка виведено вперед щодо лівого.

Як зробити гарне фото в дзеркалі

Композиція у дзеркалі повинна базуватися на правильній побудові паралельних і перпендикулярних ліній. Тому важливо звертати увагу на те, як саме розташовані ноги щодо одна одної та дивану. Також важливо правильно ставити руки та розвертати голову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як українською сказати "селфі". Таких слів ви не чули ніколи

Ідеальне селфі

Головний секрет ідеального селфі в правильному освітленні. Фотографиня наголошує, що не можна ніколи нічого знімати проти світла, тому що отримаєте не лише темні фото, але й +10 років до свого зовнішнього вигляду.

Краще розверніться до джерела яскравого світла (краще природного) обличчям, підніміть телефон трішки вище рівня очей та злегка нахиліть камерою на себе.

Фото в стилі "не бачу, що мене фотографують"

Якщо ви хочете отримати фото, яке зроблене наче випадково, краще розвернутися в анфас, але обличчя відвернути від камери трішки вбік. Дивіться вище за камеру.

Можна додатково схрестити ноги чи поправляти волосся. Головне, щоб в кадрі була динаміка, а тому носочки краще витягувати від себе.

Існує чимало повір'їв, які стосуються фотографії. Найжорсткіша заборона - не можна фотографувати сплячих дітей. Народна мудрість говорить, що дитина в цьому випадку може захворіти, втративши охорону вищих сил. Або ще страшніше - її душа, яка подорожує під час сну, не зможе повернутись додому, у своє тіло.

Осінні пейзажі, якщо вірити прикметі, також загрожують. І фотографуватися на тлі яскравого листопада, що втілює в'янення природи, досить небезпечно. Песимізм і зневіра можуть надовго залишитися в душі у дівчини, яка весело посміхається на знімку.

Зараз ви читаєте новину «Як завжди мати ідеальний вигляд в кадрі: фотографиня розповіла свої секрети вдалих поз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі