субота, 14 вересня 2024 21:00

Місячне затемнення у вересні: кому в цей день треба бути особливо обережним

Місячне затемнення у вересні: кому в цей день треба бути особливо обережним
Місячне затемнення у вересні: коли дивитись і що не можна робити у цей день Фото: pinterest

18 вересня українці зможуть побачити часткове місячне затемнення. Початок затемнення - 03:41 за Києвом, а пік затемнення припаде на 05:44 за Києвом.

Це друге таке космічне явище, яке зможуть побачити жителі більшої частини Землі.

Місячне затемнення - це затемнення Місяця, яке відбувається, коли наш природний супутник потрапляє в тінь Землі. У вересні 2024 року ми побачимо часткове місячне затемнення - тобто, Місяць потрапить у тінь Землі лише частково. Часткові місячні затемнення відбуваються раз на рік або раз на два роки.

Який вигляд матиме місячне затемнення

Під час часткових затемнень частина Місяця темніє і набуває червонуватого відтінку.

У вересні 2024 в момент затемнення зовсім невелика частина супутника (3,5%) виглядатиме затемненою - ніби від нього "відкусили" шматочок. Більша частина цього затемнення буде напівтіньовою - тобто, диск Місяця злегка потемніє, коли проходитиме через півтінь Землі, а в пік затемнення на Місяці з'явиться невеликий темний шматочок - це ділянка, яка пройде через тінь Землі.

Спостерігати за місячним затемненням можна буде неозброєним оком. Українці зможуть побачити затемнення.

На відміну від сонячних затемнень, які тривають лише кілька хвилин, місячні затемнення можуть тривати годинами - адже тінь Землі набагато більша за Місяць. Наприклад, повне затемнення Місяця триває приблизно дві години, а часткове може бути і того довше. Місячне затемнення у вересні триватиме 4 години і 6 хвилин загалом, а приватне затемнення, коли супутник перебуватиме в повній тіні Землі - 1 годину і 3 хвилини.

Що не можна робити в місячне затемнення

Починаючи з 3 числа, зростатиме певне внутрішнє занепокоєння, а ближче до затемнення - три дні до і три дні після - воно може вирватися назовні у вигляді сварок і стресу, а то й того гірше, хвороби. Щоб цього уникнути, уникайте конфліктів, суперечок і гострих дискусій. Не перевтомлюйтеся і не перенапружуйтеся.

Не починайте реалізацію нових проєктів, будівництво, ремонт тощо;

Не приймайте жодних доленосних рішень - звільнення з роботи, переїзд тощо;

Уникайте великих змін у стосунках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тиждень перед місячним затемненням: яким трьом знакам все вдаватиметься з першого разу

Місячне затемнення відбудеться у знаку Риб і, за словами астрологів, найбільше вплине на Риб, Дів, Близнюків і Стрільців - а саме на тих, хто народився з 15 до 21 березня, вересня, червня або грудня. Напередодні події їм потрібно буде пристебнути "ремені безпеки", виконати всі перераховані вище пункти і плюс до цього обмежити спілкування з людьми, які мають будь-які залежності, - це може сильно розхитати їхню психіку.

Водночас затемнення в Рибах - це прекрасний час, щоб звільнитися від хибних уявлень і фантазій, які можуть заважати духовному зростанню. Це також шанс попрощатися з тим, що більше не служить вам, особливо у сфері емоційній - оскільки водний знак Риб відповідає за емоції. Риби - це ще й знак співчуття та милосердя, тож під час затемнення більше проявлятимуться емпатія та увага до потреб інших.

День 18 вересня, кажуть астрологи, потрібно постаратися провести максимально спокійно, оточивши себе позитивними людьми і навмисно уникаючи токсичних людей і провокацій.

Що робити в місячне затемнення

Займайтеся тим, що приносить задоволення, можна почати обмірковувати нові ідеї, складати плани;

приділіть час здоров'ю, харчуванню, вирушайте на прогулянку на свіжому повітрі;

підбивайте підсумки і спостерігайте за тим, що відбувається у вашому житті.

Над Землею 19 серпня зійшов перший у 2024 році Блакитний Супермісяць, який ще називають Осетровим місяцем.

У цей день він видається більшим та яскравішим.

Зараз ви читаєте новину «Місячне затемнення у вересні: кому в цей день треба бути особливо обережним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі