вівторок, 10 вересня 2024 10:25

Смертоносний тайфун затопив В'єтнам - шокуючі кадри
6

Повені затопили В'єтнам
Фото: eastnews.ua
Повені затопили В'єтнам
Повені затопили В'єтнам
Повені затопили В'єтнам
Повені затопили В'єтнам

У В'єтнамі кількість жертв унаслідок тайфуну Yagi перевалила за 60. Більшість людей загинули внаслідок зсувів і раптових повеней. 752 людини дістали поранення.

Повені затопили країну, повідомляє Reuters.

"Цьогоріч на Азію обрушився найпотужніший шторм, який продовжує забирати життя. Очікується, що сильні повені затоплять північ В'єтнаму, включно зі столицею Ханой. Зсуви ґрунту і повені, спричинені тайфуном, уже забрали життя 65 людей. Ще 39 жителів зникли безвісти", - сказано в повідомленні.

У понеділок 30-річний міст через Червону річку в північній провінції Фу Тхо звалився, внаслідок чого вісім осіб зникли безвісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія другу добу потерпає від смертоносного тайфуну

Тайфун із сильними дощами охопив північно-східне узбережжя В'єтнаму, спустошивши більшу частину промислових і житлових районів. Раніше він наробив лиха на Філіппінах і південнокитайському острові Хайнань.

"Кілька річок на півночі В'єтнаму піднялися до тривожних рівнів, через що села і житлові райони виявилися затопленими. Повені також затопили 148 600 гектарів або майже 7% рисових полів на півночі В'єтнаму, а також пошкодили близько 50 тис. будинків", - пише видання.

Чиновники попереджають жителів про необхідність бути готовими до евакуації.

У бразильських лісах Амазонки кількість пожеж досягла у серпні найвищого рівня за 14 років. Торік дощі пішли пізно і були слабшими, ніж зазвичай. Унаслідок цього тропічні ліси цьогоріч стали особливо вразливими для пожеж.

Зараз ви читаєте новину «Смертоносний тайфун затопив В'єтнам - шокуючі кадри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі