вівторок, 20 серпня 2024 22:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни випустили по Україні 9600 ракет і майже 14 тис. дронів

Росіяни випустили по Україні 9600 ракет і майже 14 тис. дронів
Уламки російської крилатої ракети "Калібр". Фото: t.me/kpszsu

З початку повномасштабного вторгнення російські окупаційні війська застосували проти України понад 9600 ракет і майже 14 тис. ударних дронів.

Про це сказав головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський в ефірі телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"Засобами української ППО знищено понад 2400 ракет і 9200 БПЛА" - сказав Сирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вдарили по кафе з дітьми. Від поранень загинув хлопець - фото

У середньому ворог щодня застосовує до 45 тис. боєприпасів на обстріли наших позицій на сході і півдні України, повідомив генерал.

Росіяни завдають ракетно-авіаційних ударів по критичних об'єктах економіки, ключових об'єктах промислового комплексу і цивільній інфраструктурі, сказав Сирський.

Під час масованого російського удару у ніч з 10 на 11 серпня було знищено 58 ворожих ударних безпілотників типу Shahed-131/136 і 15 ракет, повідомив генерал.

"Обстановка складна, але контрольована. ЗСУ все роблять задля перемоги над агресором", - сказав головнокомандувач Збройних сил України.

У ніч на 20 серпня росіяни атакували Україну двома балістичними ракетами "Іскандер-М"/KN-23, крилатою ракетою "Іскандер-К", керованими авіаракетами Х-59 і 26-ма ударними безпілотниками типу Shahed.

Протиповітряна оборона збила "Іскандер-К", дві Х-59 і 25 дронів у межах Київської, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Вінницької, Хмельницької, Кіровоградської, Сумської і Чернігівської областей.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни випустили по Україні 9600 ракет і майже 14 тис. дронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі