пʼятниця, 23 серпня 2024 21:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Витискаємо окупантів з Харківщини. Зеленський звернувся до українців після розмови з Сирським - відео

Витискаємо окупантів з Харківщини. Зеленський звернувся до українців після розмови з Сирським - відео
Президент Володимир Зеленський подякував українським воїнам. Фото: president.gov.ua

Збройні сили України витискають російських окупантів з Харківської області.

Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

Глава держави повідомив, що розмовляв із головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським.

"Я говорив із головкомом Сирським, зокрема щодо боїв на Харківщині. Витискаємо російську армію. Поступово. Окупант не підкорить Харків. Не підкорить усю нашу Україну", - сказав Зеленський.

"Я дякую кожному й кожній, хто береже життя в Україні, хто береже наш Харків та всі інші міста й села нашої держави. І ми зробимо все, щоб повернути справжню безпеку", - заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США вдарили по Росії новим великим пакетом санкцій. У списку 400 осіб

Також глава держави сказав, що відбувається робота щодо вчасного постачання озброєння для української армії.

"Сьогодні я провів кілька нарад із нашими міжнародниками. Щодо оборонної підтримки та комунікації з партнерами. Вчасне постачання - це постачання ключове зараз. Є пакети оголошені, проголосовані, але не поставлені в Україну. А фронт воює снарядами й технікою, а не словами "завтра" чи "скоро". Робимо все, щоб прискорити постачання. Дякую всім, хто допомагає", - сказав Зеленський.

Станом на 16.00 23 серпня ворог 79 разів атакував позиції Сил оборони України. Більше третини російських атак було на Покровському і Курахівському напрямках. На Харківському напрямку російські терористи чотири рази штурмували позиції наших підрозділів у районах Глибокого, Стариці і Вовчанська, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Українська армія контролює 1263 кв. км території у Курській області, сказав головнокомандувач ЗСУ. Вчора Олександр Сирський повідомив, що українські війська взяли під контроль ще один населений пункт на Курщині.

Зараз ви читаєте новину «Витискаємо окупантів з Харківщини. Зеленський звернувся до українців після розмови з Сирським - відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі