субота, 24 серпня 2024 05:25

В МЗС Індії заявили, що Україна має вирішувати, чи буде РФ на наступному Саміті миру

В МЗС Індії заявили, що Україна має вирішувати, чи буде РФ на наступному Саміті миру
В МЗС Індії прокоментували можливу участь РФ у саміті миру. Фото: Укрінформ

Рішення стосовно запрошення Росії до участі в наступному Саміті миру має ухвалювати Україна.

Саміт миру - це ініціатива України і питання участі РФ залишається відкритим, заявив міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар на пресбрифінгу в п'ятницю в Києві, пише Інтерфакс-Україна.

"Якими будуть наступні кроки? Хто саме приїде? Чи прийдуть росіяни, чи не прийдуть? Знаєте, це не те питання, яке ми маємо вирішувати", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи виправдає Нарендра Моді сподівання України

Він також утримався від коментування представленого Китаєм "мирного плану" щодо війни між Україною і РФ. Це питання "зацікавлених сторін", зазначив він.

"Щодо того, що Китай міг запропонувати, я думаю, що не ми повинні відповідати, а зацікавлені сторони. Тому я б запропонував адресувати це питання українському уряду", - відповів Джайшанкар.

23 серпня прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді прибув до України. Це перший офіційний візит індійського прем'єр-міністра до України за часи незалежності.

Володимир Зеленський і Моді вшанували пам'ять дітей, які загинули внаслідок російської збройної агресії.

Україна та Індія погодили чотири документи про співпрацю.

Зараз ви читаєте новину «В МЗС Індії заявили, що Україна має вирішувати, чи буде РФ на наступному Саміті миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі