середа, 07 серпня 2024 08:03

Арештували кравців, які шили російські прапори

Арештували кравців, які шили російські прапори
У Нігерії тривають антиурядові протести. Фото: france24.com

У Нігерії затримала кількох кравців, які шили російські прапори.

Їх використовували під час антиурядових протестів цього тижня на півночі країни. Про це пише державна таємна поліція Нігерії.

Там додали, що затримали деяких "спонсорів" кравців. Подробиці не уточнили. Розслідування триває.

Начальник штабу оборони Нігерії генерал Крістофер Муса назвав розмахування іноземним прапором під час антиурядових протестів "державною зрадою" після того, як у понеділок провів переговори з президентом Болою Тінубу з питань безпеки.

"Ми ідентифікували тих, хто їх спонсорує, і ми збираємося вжити серйозних заходів проти цього", - сказав Муса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нарощення військової присутності РФ в Африці загрожує південному флангу НАТО - ISW

З 1 серпня сотні тисяч нігерійців вийшли на протести проти болючих економічних реформ Тінубу. Були частково скасовані субсидії на бензин та електроенергію, відбулась девальвація валюти. Інфляція досягла тридцятирічного максимуму.

У північних штатах Борно, Кадуна, Кано і Кацина протестувальники мітингували з сотнями російських прапорів. Деякі з них закликали до військового перевороту.

"Ми розмахуємо російським прапором, тому що уряд Тінубу нас не слухає. Російські президенти завжди підтримують розвиток африканських країн, на відміну від інших країн", - заявив агентству Reuters 28-річний протестувальник з Кано Лавал Кодо.

Посольство Росії в Нігерії заперечило свою причетність до подій.

Російські військові увійшли на авіабазу в Нігері, де дислокуються американські війська. Це нібито стало наслідком рішення хунти Нігеру вигнати американських силовиків з країни.

Офіцери, які керують західноафриканською країною, попросили США вивести майже 1000 військовослужбовців з країни, яка до перевороту минулого року була ключовим партнером Вашингтона в боротьбі з повстанцями.

Зараз ви читаєте новину «Арештували кравців, які шили російські прапори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі