пʼятниця, 05 травня 2023 03:46

Кремль "по-тихому" скасовує паради 9 травня: ISW пояснив чому

Кремль "по-тихому" скасовує паради 9 травня: ISW пояснив чому
Минулого року українська влада влаштувала в центрі Києва "парад" знищеної російської військової техніки. Фото: Суспільне

Російська влада використовує "удар" безпілотників по Кремлю, щоб скасувати паради на честь 9 травня.

Зокрема, паради вже скасовані у 21 місті Росії та окупованому Криму або без офіційного обґрунтування, або з посиланням на міркування безпеки. Про це йдеться у звіті ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні трупів і гори металобрухту: повідомили нові втрати Росії на фронті

Таким чином Кремль хоче приховати деградацію російських збройних сил. Бо на парадах зазвичай демонструють передову російську військову техніку, більша частина якої або використовується в Україні, або була знищена за 14 місяців боїв.

Також російська влада побоюється, що святкування можуть стати потенційним джерелом негативної реакції всередині країни на велику кількість російських втрат в Україні.

У серпні минулого року українська влада влаштувала в центрі Києва "виставку" знищеної російської військової техніки.

На початку війни ЗСУ повідомляли, що окупанти привезли з собою в Україну парадну військову форму з медалями. Хотіли захопити українську столицю за три дні, щоб пройтися переможним парадом по Хрещатику. Українські війська утримали окупантів на підступах до Києва, а потім відігнали з регіону.

Зараз ви читаєте новину «Кремль "по-тихому" скасовує паради 9 травня: ISW пояснив чому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі