вівторок, 15 березня 2022 12:37

Ізраїль зупинив дію безвізу для України

Ізраїль зупинив дію безвізу для України
Ізраїль скасував можливість звичного безвізового в'їзду, але запровадив альтернативний порядок авторизації поїздки. Фото: pixabay.com

Ізраїль запровадив нові правила в'їзду для громадян України.

Функцію візи тепер виконуватиме електронний спецдозвіл від МВС, повідомляє посольство України в Ізраїлі.

"Громадяни, які раніше купили квитки до аеропорту Тель-Авіва та планували скористатися правом на безвізовий в'їзд, стикаються з відмовою у посадці та з вимогою надати візу. Утім, наразі формально діє угода про безвізовий режим, через що отримання візи не є стандартною практикою. Існують також проблеми з отриманням візи тими, хто виїхав з України через бойові дії і не має легалізації у державі перебування", - йдеться у повідомленні.

Ізраїль справді скасував можливість звичного безвізового в'їзду, але запровадив альтернативний порядок авторизації поїздки. Дозволи на неї надає МВС.

"Прибуття до Ізраїлю та посадка на рейс здійснюються за умови наявності попереднього дозволу МВС Ізраїлю. На сайті відомства створили електронну форму на отримання такого дозволу", - пояснює посольство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомо, скільки віз українські біженці вже отримали у Британії

Якщо громадянин України бажає приїхати до Ізраїлю на запрошення громадянина Ізраїлю, останній зобов'язаний підписати декларацію для запрошеного. Ця декларація має бути заповнена до подання заявки на отримання дозволу МВС для в'їзду.

"Ізраїль не приймає біженців з України. Особи, які намагаються в'їхати до Ізраїлю аби перечекати завершення війни, не можуть безперешкодно в'їхати в країну", - наголошує посольство.

Президент Польщі Анджей Дуда підписав закон щодо умов перебування біженців з України.

ЄС виділив €500 млн на допомогу українським біженцям. Також вони можуть отримати посвідку на проживання на території країн Європейського Союзу терміном на щонайменше рік.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль зупинив дію безвізу для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі