вівторок, 15 березня 2022 08:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Відомо, скільки віз українські біженці вже отримали у Британії

Відомо, скільки віз українські біженці вже отримали у Британії
Наразі відкрити британську візу можна в центрах по всій Європі. Фото: pixabay.com

Від початку війни в Україні Велика Британія оформила візи з дозволом на проживання для понад 4 тис. українських біженців.

Наразі відкрити британську візу можна в центрах по всій Європі, зокрема у Польщі та французькому Кале, повідомили в міністерстві внутрішніх справ Британії, передає Sky News.

"Тип візи, який наразі видають біженцям з України у межах програми Ukraine Family Scheme, надається на підставі наявності в них родичів у Сполученому Королівстві", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди українським біженцям звертатися по допомогу із документами

Станом на 13 березня українці заповнили 32,2 тис. візових анкет, а 10,6 тис. біженців з України записалися на співбесіди у візові центри. Існують два основних шляхи отримання британської візи для біженців: наявність родичів у Великій Британії або британський спонсор для перебування у країні.

На відміну від Європейського Союзу, який дозволяє українцям трирічне проживання без візи, Велика Британія зберегла контроль над в'їздом. Прем'єр-міністр Борис Джонсон сказав, що було "розумно мати базову можливість перевіряти, хто в'їжджає" до країни.

Зараз ви читаєте новину «Відомо, скільки віз українські біженці вже отримали у Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі