середа, 20 квітня 2022 08:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Італія готова зупинити платежі за російський газ - Bloomberg

Італія готова зупинити платежі за російський газ - Bloomberg
Італійський уряд чекає, доки Брюссель завершити свій юридичний аналіз. Фото: pixabay.com

Італія готова відмовитися виконувати нові умови оплати за російський газ, яких вимагає Кремль, якщо Європейський Союз вважатиме це порушенням санкцій, запроваджених через повномасштабну війну Російської Федерації в Україні.

У ході попередньої оцінки ЄС виявив, що умови платежів, які диктує Москва, були явним порушенням санкцій блоку, пише Bloomberg. У березні президент РФ Володимир Путін заявив, що Газпром має отримувати оплату за газ у рублях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данія допоможе Європі подолати енергозалежність від російського газу

"Як повідомляють джерела, знайомі з даним питанням, італійський уряд очікує завершення Брюсселем юридичного аналізу і кінцевого вердикту, перш ніж Рим зробить якісь дії", - пише видання.

Водночас представник італійського уряду заявив, що вони вітають поточну роботу комісії з цього питання, але не вдаватимуться в подробиці, оскільки оцінка все ще є попередньою.

Італія активно намагається диверсифікувати свою структуру енергопостачання. 12 квітня країна уклала угоду про збільшення імпорту газу з Алжиру на 40%, щоб зменшити залежність країни від російського палива.

Італія вважалася однією з найзалежніших від російського газу країною ЄС. Станом на кінець 2021 року частка РФ у структурі італійського імпорту газу становила 43%. Водночас частка російського газу в енергетиці Італії становить 19%, що суттєво випереджає навіть Німеччину, в якої 12%.

Італія підтримала санкції проти російського газу після звірств російських окупантів у Бучі.

Зараз ви читаєте новину «Італія готова зупинити платежі за російський газ - Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі