вівторок, 12 квітня 2022 06:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Влада Італії знайшла, чим замінити імпорт російського газу

Влада Італії знайшла, чим замінити імпорт російського газу
Торік експорт алжирського газу до Італії зріс на 76%. Фото: pixabay.com

Італія уклала угоду про збільшення імпорту газу з Алжиру на 40%, щоб зменшити залежність країни від російського палива.

Італія активно намагається диверсифікувати свою структуру енергопостачання, заявив 11 квітня прем'єр-міністр країни Маріо Драгі під час візиту до Алжиру, передає Reuters.

"Міністри звернулися до багатьох країн, таких як Конго, Ангола, Азербайджан і Катар. За ними будуть і інші", - сказав Драгі журналістам про досягнуті домовленості з президентом Алжиру Абдельмаджидом Теббуном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італія прогнала російських дипломатів

У заяві італійської енергетичної групи Eni йдеться, що вона домовилася з алжирською Sonatrach про поступове збільшення потоків у трубопроводі Transmed, починаючи з 2022-го. До 2023-2024 років мають досягти 9 млрд кубометрів додаткового газу на рік.

"Алжир - другий за величиною постачальник газу в Італію. Трубопровід Transmed має пропускну здатність понад 110 мільйонів кубометрів на день, але зараз транспортує тільки майже 60 мільйонів кубометрів", - йдеться у повідомленні.

Торік експорт алжирського газу до Італії зріс на 76% до 21,2 млрд кубометрів, а вже 11 квітня добові потоки перевищили поставки з Росії.

Італія вважається однією із найзалежніших від російського газу країною ЄС. Станом на кінець 2021 року частка РФ у структурі італійського імпорту газу становила 43%. Водночас частка російського газу в енергетиці Італії становить 19%, що суттєво випереджає навіть Німеччину, в якої 12%.

Італія підтримала санкції проти російського газу після звірств російських окупантів у Бучі.

Зараз ви читаєте новину «Влада Італії знайшла, чим замінити імпорт російського газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі