середа, 03 липня 2024 11:36

Суд відклав винесення вироку Трампу - назвали нову дату

Суд відклав винесення вироку Трампу - назвали нову дату
Колишньому президенту США Дональду Трампу оголосять вирок у справі про виплати порнозірці 18 вересня. Фото: zaborona.com

Суд у США відклав винесення вироку колишньому президенту Дональду Трампу у справі про приховування виплат порнозірці Стормі Деніелс.

Оголосять рішення 18 вересня. Про це повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського відреагували на план Трампа щодо припинення війни

Суддя Хуан Мерчан відклав дату винесення вироку, щоб мати можливість зважити аргументи Трампа щодо того, що він має імунітет від судового переслідування відповідно до рішення Верховного суду.

Нова дата оголошення вироку означає, що суддя може визначити покарання для кандидата в президенти від Республіканської партії, в тому числі щодо його ув'язнення, у розпал виборчої кампанії - менш ніж за сім тижнів до дня виборів у США.

Раніше передбачалося, що вирок буде винесено 11 липня - за кілька днів до початку Національного з'їзду Республіканської партії, який відбудеться 15 липня.

Верховний суд Сполучених Штатів постановив, що 45-й президент Дональд Трамп не може бути притягнутий до кримінальної відповідальності за офіційні дії, вчинені у статусі президента.

Проте, він може бути притягнутий до кримінальної відповідальності за приватні дії. Це рішення стало першим в історії США з моменту заснування країни і вперше визнає будь-яку форму президентського імунітету від кримінального переслідування.

Зараз ви читаєте новину «Суд відклав винесення вироку Трампу - назвали нову дату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі