вівторок, 19 квітня 2022 13:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Данія допоможе Європі подолати енергозалежність від російського газу

Данія допоможе Європі подолати енергозалежність від російського газу
Данія планує повністю відмовитися від газу. Фото: pixabay.com

Данія тимчасово збільшить видобуток газу для подолання енергетичної залежності Європи від постачань із Росії. Водночас країна збирається повністю відмовитися від використання природного газу, збільшивши до 2030 року вироблення енергії за рахунок сонця та вітру на 25%.

Для досягнення цих цілей уряд країни субсидуватиме перехід домогосподарств на нові енергосистеми, які використовують "зелений" газ, заявила прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен, повідомляє Bloomberg.

"Коли ми стаємо зеленішими, ми послаблюємо президента РФ Володимира Путіна. Данія повністю забезпечуватиме себе газом. А з часом відмовиться від нього зовсім", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова Зеландія завдала економічного удару по фінустановах РФ

Країна з наступного року має намір повністю забезпечувати потреби в газі самостійно після завершення ремонтних робіт на одному із родовищ у Північному морі. Плани стосовно припинення газовидобутку у довгостроковій перспективі залишаться без змін.

Данія від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну пообіцяла відмовитися від російського газу в найкоротші терміни. Також країна вирішила запровадити ембарго на російську нафту. В листопаді 2021-го Данія закуповувала 15% імпортного газу з Росії.

У Франції відкрито підтримали санкції проти енергосектора Російської Федерації. Країна не потребує російського газу і закликає до нових обмежень.

Зараз ви читаєте новину «Данія допоможе Європі подолати енергозалежність від російського газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі