вівторок, 18 грудня 2012 07:00

Зевіна вперше стала чемпіонкою світу

Київська плавчиня Дарина Зевіна, 18 років, здобула "золото" на чемпіонаті світу на короткій воді — 25-метровий басейн. Турнір минулої неділі фінішував у Стамбулі. Українка виграла дистанцію 200 м на спині. Ця нагорода виявилася для нашої команди єдиною на цих змаганнях.

Менше місяця тому Зевіна виграла дві золоті нагороди на чемпіонаті Європи у французькому Шартре. Будучи п'ятиразовою чемпіонкою континенту в 25-метровому басейні, на мундіалях Дарина медалей досі не здобувала.

Кваліфікацію і півфінал на дистанції 100 м киянка пропливла за 57,66 с. Здавалося, Зевіна контролює ситуацію й у фіналі зможе додати. Жодна із суперниць не наблизилася до встановленого торік особистого рекорду українки — 56,71 с. У фіналі така спортсменка знайшлася. Ровесниця Зевіної, американка Олівія Смолига виграла з результатом 56,64 с. Українка показала 57,67 і стала сьомою.

На 200-метрівці доводилося виступати наступного дня. У кваліфікації Дарина пропливла за 2.03,41. Цей час був першим поміж усіх учасниць. У фіналі Зевіна не стала вириватися в лідери зі старту, а почала додавати, лише пропливши повний басейн — перші 50 м. Після другого повороту українка йшла четвертою. А після половини дистанції вирвалася в лідери, випереджаючи британку Елізабет Сіммодс на 0,08 с. 2.02,24 — час Зевіної на фініші. Володарка "срібла" Бонні Брендон із США програла Дарині майже секунду.

"Золото" Зевіної — 14-те в українській історії на чемпіонатах світу на короткій воді. Доти наші співвітчизники посідали перше місце на Мундіалі-2008 у Манчестері. Тоді Олег Лісогор виграв брасову 50-метрівку, а Ігор Борисик — стометрівку тим самим стилем. На попередньому чемпіонаті світу 2010 року в Дубаях, ОАЕ, єдину медаль — срібну — здобув на 50 м батерфляєм Андрій Говоров.

Зараз ви читаєте новину «Зевіна вперше стала чемпіонкою світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі