четвер, 05 листопада 2020 06:25

Усик залишається непереможним

Автор: TWITTER.COM/MATCHROOMBOXING
  Олександр Усик (ліворуч) ­завдав ­поразки  ­Дереку ­Чісорі за одно­стайним рішенням суддів
Олександр Усик (ліворуч) ­завдав ­поразки ­Дереку ­Чісорі за одно­стайним рішенням суддів

31 жовтня на "Вемблі Арені" в Лондоні, Велика Британія, 33-річний ­Олександр Усик переміг британця ­Дерека ­Чісору, 36 років, у бою за титул інтерконтинентального чемпіона Все­світньої боксерської організації. Судді були одностайними — 115:113 двічі і 117:112. Для українського боксера це став другий поєдинок у над­важкій вазі. Він і надалі непереможний — виграв усі 18 боїв, має 13 нокаутів.

Чісора зробив ставку на початок бою, намагаючись нокаутувати на 17 кг легшого Усика. Британець діяв агресивно, безперервно пресингував суперника, давав йому мало простору для маневру. Викидав силові удари, часто пробивав у корпус. Усик завдяки хорошій роботі ніг уникав більшості випадів опонента. Але не завжди це вдавалося. Декілька акцентованих ударів досягнули цілі, й вони були відчутними для Олександра.

А ще суперник діяв досить брудно — бив нижче пояса, по спині. На апеляції Усика суддя не реагував. У третьому та четвертому раундах кримчанин і сам вибухав легкими та швидкими серіями, але їх ніяк не відчував Чісора. Британець продовжував іти вперед і був досить небезпечний. Із п'ятого раунду настав перелом у поєдинку.

Дерек сповільнився, а Олександр підняв темп і почав перепрацьовувати суперника. Наприкінці сьомого раунду в українського боксера пройшла тривала комбінація — британця врятував гонг про завершення раунду. Аналогічна ситуація повторилася в кінці восьмого раунду. Далі Усик дещо скинув оберти й довів бій до перемоги. Чісора достояв до фінального гонгу тільки завдяки неабиякій здатності тримати удари.

Бій вийшов конкурентним, нервовим і складним для українця. Але йому вдалося підлаштуватися під суперника й вирвати перемогу. За 12 раундів 194 удари Усика із 674 були влучні. Чісора доніс до цілі 139 ударів із 625 викинутих. 78 із 139 влучних були в корпус. Британець мав значну перевагу за джебами — 87 точних проти 29.

Бій Усик — Чісора пройшов на "Вемблі Арені" без глядачів.

Його наживо спостерігали колишній чемпіон світу в першій важкій вазі Тоні Белью та нинішній чемпіон світу в надважкій вазі за трьома основними версіями Ентоні Джошуа — обидва активно вболівали за співвітчизника. Першого Усик переміг у листопаді 2018 року в Манчестері — технічним нокаутом у восьмому раунді — й захистив звання абсолютного чемпіона світу в першій важкій вазі. Після цього українець перейшов у ­надважку вагу, а Белью оголосив про завершення спортивної кар'єри.

З другим Олександр прагне зустрітися вже наступного поєдинку. З червня 2019‑го уродженець Сімферополя наділений статусом обов'язкового претендента на титул Все­світньої боксерської організації, яким володіє Джошуа.

— Я обов'язковий претендент для Джошуа, — каже Усик. — Я повинен битися з ним. Нехай він боксує зі мною або залишає титул і йде боксувати з Тайсоном Ф'юрі (британець, чемпіон світу за версією Всесвітньої боксерської ради. — ГПУ).

Джошуа 12 грудня планує захищати титули в бою з болгарином Кубратом Пулєвим. А 5 грудня титул Всесвітньої боксерської ради відстоюватиме Тайсон Ф'юрі. Найімовірніший суперник — німецький боксер Агіт Кабайєл. Після цих боїв проясниться подальша ситуація для Усика.

Зараз ви читаєте новину «Усик залишається непереможним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі