четвер, 28 грудня 2006 18:01

Несмачний до 12 років вірив у Діда Мороза

На початку цього тижня футболіст київського "Динамо" та збірної України Андрій Несмачний, 27 років, повернувся з англійського Блекберну. Новий рік святкуватиме в київській квартирі.

— Зберемося невеликою компанією — дружина Ольга, її батьки. А ще донька Мілана, яка народилася місяць тому. Вип"ю келих домашнього вина. Ніколи не любив гучно святкувати Новий рік. Тепер він узагалі ні з чим не асоціюється. Був малим — було цікаво. Зараз — ні холодно, ні жарко. Навіть трохи сумно: час летить, і це означає, що я на рік постарішав. Подарунки? Навмисне на Новий рік ніколи нічого не дарую.

Несмачний запам"ятав найбільше зустріч 2005 року.

— Поїхали з друзями до Фінляндії, в містечко Куасана. Купа снігу, лижі. Були там десять днів. Новорічну ніч провели в орендованому будиночку, в горах.

У новорічного Діда Мороза Андрій перестав вірити у 12 років.

— Запізно, — сміється, — але що поробиш? Наївним був. Думав, що той дядечко, який ввечері 31 грудня заходить до квартири і вітає мене, приїхав із далекої Лапландії.

Олімпійська чемпіонка-2004 з вільної боротьби Ірина Мерлені, 24 роки, разом із чоловіком поїхала до батьків у Хмельницький. Кореспондент "ГПУ" зателефонував їй минулого понеділка.

— Нам не зовсім до святкування буде, — зізнається Ірина. — Можливо, вже завтра народжу первістка. У пологовому будинку затриматися не повинна — лікарі обіцяли швидко виписати. Батьки вже готуються приймати в оселі онука. Купили п"ятиметрову ялинку за 280 гривень. Мама приготує мою улюблену шубу.

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс, 48 років, на Новий рік буде у столиці.

— Вважаю Новий рік сімейним святом, — каже він. — Не хочу ніяких екзотичних країн. Скільки себе пам"ятаю, завжди зустрічав Новий рік із батьками, братом. Так буде і цього разу. Ніяких помпезних подарунків одне одному не даруємо — виключно сувеніри. Бажання загадаю одне і незмінне — здоров"я собі та своїм близьким.

Штовхальник ядра Юрій Білоног, 32 роки, олімпійський чемпіон Афін, на Новий рік поїхати нікуди не зміг.

— Моїй доньці Софії лише півтора роки. Куди тут виберешся, — пояснює він. — Залишуся в Одесі. Зустрічатиму з дружиною, трьома дітьми, батьками і тестем із тещею. Друзі з"являться після бою курантів. На столі будуть і горілка, і вино, і шампанське. Коронна страва — смажений гусак. Його привезуть із Сумщини мої батьки.

Перша олімпійська призерка незалежної України біатлоністка Валентина Цербе-Несіна, 37 років, нещодавно відсвяткувала новосілля.

— На свято спечу чоловікові курку, свиню ж не можна, — розповідає. — Прийдуть його мама та сестричка. Із ними 2006-й проведемо. А 2007-й зустрінемо вдвох. Після того, як залишила спорт, незмінно дотримуюся цієї традиції.

Зараз ви читаєте новину «Несмачний до 12 років вірив у Діда Мороза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі