середа, 11 листопада 2009 18:16

"Навіть коли я повернуся, "Реал" не стане постійно вигравати"

Автор: фото: REUTERS
  Кріштіану Роналду обстежується у лікарів збірної Португалії
Кріштіану Роналду обстежується у лікарів збірної Португалії

Португалець Кріштіану Роналду, 24 роки, найкращий футболіст світу-2008. Улітку він перейшов з англійського "Манчестер Юнайтед" до іспанського "Реала" за 94 млн євро. Наприкінці вересня Роналду зазнав травми литки, яку поглибив місяць тому, вийшовши на поле в поєдинку національної команди.

Незважаючи на протести "Реала", тепер він також перебуває в таборі збірної, яка готується до стикових поєдинків Кубка світу проти Боснії. Якщо все буде гаразд, португалець має допомогти "Реалу" у виїзному матчі чемпіонату Іспанії проти "Барселони", наміченому на 28–29 листопада. Але лікарі не виключають ускладнень і подальшої операції, яка може затягти процес відновлення ще на два місяці.

Компанія "Кастрол" надіслала "ГПУ" відповіді зірки світового футболу на заздалегідь поставлені нами питання.


Без вас клуб значно погіршив свої результати і в чемпіонаті країни, і в Лізі чемпіонів. Можна стверджувати, що "Реал" — команда однієї людини?

— Припиніть. "Реал" — видатний клуб, що не може залежати від дій одного футболіста. Навіть коли я повернуся — це не означатиме, що "Реал" перестане програвати. Команд, які б постійно перемагали, немає. Нам просто треба поліпшити деякі аспекти своєї гри.

Ви шість років грали в чемпіонаті Англії — найсильнішому у світі. Наскільки поступається йому іспанська першість?

— Я б не став говорити, що поступається. Так, англійські клуби, починаючи з 2005-го, незмінно грають у фіналі Ліги чемпіонів, але ситуація може змінитися. Урешті-решт, найсильніша команда Європи зараз — іспанська "Барселона". В Англії та Іспанії найсильніші чемпіонати. Різниця тільки в тому, що в Англії не надто бережуть технічних гравців — там жорстка гра, судді свистять нечасто. В Іспанії можливість творити на полі більша.

Як ви себе почуваєте в "Реалі"?

— Мені комфортно. Щасливий, що граю тут, прекрасна атмосфера поза межами поля. Маю високу мотивацію. Хочу допомогти команді й виграти з нею якомога більше титулів.

Фаворити Кубку світу — Бразилія, Аргентина, Англія та Іспанія

Які гравці стануть героями Кубка світу-2010?

— Анрі, Мессі та Торрес. Так, Франція, за яку виступає Анрі, на Мундіаль ще не пробилася, але я не сумніваюся, що теперішні віце-чемпіони світу не пропустять наступний турнір.

А Португалія? Чому вашій збірній було настільки важко у відбірному турнірі?

— Я завжди роблю все можливе, щоб допомогти національній команді. Але ж не можу розірватися. Подивіться: Франція та Аргентина теж відчували проблеми в кваліфікації. Ніщо не дається легко. Нас чекає плей-офф проти Боснії. Треба зробити все, щоб перемогти. Португалію очолює досвідчений тренер Карлос Карлуш. Він знає, як перемогти Боснію і добре зіграти на Кубку світу. Але якщо ми туди і не проб"ємося, я все одно поїду до Південної Африки — просто в ролі глядача. Проте взагалі про це краще не думати.

Хто фаворит Кубка світу?

— Бразилія, Аргентина, Англія та Іспанія. Сподіваюся, Португалія також. Крім того, господарі — збірна ПАР — технічна команда, здатна на сюрпризи. Згадайте, хоча б куди (до півфіналу. — "ГПУ") дійшла Корея на домашньому турнірі 2002-го.

Королівський клуб не пройшов "Алькоркон"

Мадридський "Реал" вибув із Кубка Іспанії. У повторному матчі 1/16 фіналу королівський клуб на домашньому стадіоні "Сантьяго Бернабеу" в присутності 78 тис. глядачів переміг друголіговий "Алькоркон" — 1:0. Цього було недостатньо для участі в наступному раунді — перший поєдинок "Реал" програв 0:4.

Єдиний гол у мадридській зустрічі забив голландський півзахисник Рафаель ван дер Ваарт на 82-й хв. "Реал" виступав боєздатним складом — серед основних гравців не було тільки голкіпера Касільяса, півзахисника Кріштіану Роналду та форварда Бензема.

— У команди було забагато перешкод, — пояснює головний тренер мадридців Мануель Пеллегріні, 56 років. — Результат першого матчу тиснув на моїх гравців, і впоратися з цим вони не зуміли.

Зараз ви читаєте новину «"Навіть коли я повернуся, "Реал" не стане постійно вигравати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі