вівторок, 18 червня 2013 00:30

Джокович не зміг зупинити Надаля

Початок літа — найінтенсивніший період для тенісистів. 10 днів тому закінчився чемпіонат Франції, а найближчого понеділка розпочнеться Вімблдонський турнір.

Відкритий чемпіонат Франції "Ролан Ґаррос" не приніс жодної несподіванки. Більшість журналістів охрестили його найнуднішим у історії. Чоловічу частину турніру увосьме за останні дев'ять років виграв іспанець Рафаель Надаль, 27 років. Він став абсолютним рекордсменом за перемогами на грунтовому "Ролан Ґарросі". У жінок тріумфувала фаворитка та перша ракетка світу Серена Вільямс, 31 рік. Вона не перемагала в Парижі 11 років, але у фіналі з тактично передбачуваною Марією Шараповою з Росії не мала особливих проблем.

Найкращий матч

Чоловічий півфінал між сербом Новаком Джоковичем та іспанцем Рафаелем Надалем. П'ятисетовий матч тривав понад 4,5 години та закінчився з рахунком 9:7 у вирішальному сеті. Здавалося, що після програної з рахунком 1:6 третьої партії Джокович може прощатися з турніром. Але він не тільки відігрався у наступній партії, а й мав реальні шанси здолати Надаля, який у Парижі програвав лише раз у житті. У черговий раз іспанець продемонстрував незворушність. Наприкінці матчу завдав кілька фантастичних ударів.

Герой

31-річний іспанець Томмі Робредо — визнаний майстер гри на ґрунті. Його найкращі дні в світовому турі вже далеко позаду. Проте на "Ролан Ґаррос" у трьох матчах поспіль він демонстрував неймовірну волю до перемоги. Зустрічі з голландцем Сійслінгом, французом Монфілсом та елітним ґрунтовиком Альмагро починав із двох програних партій. Три наступні Робредо вигравав на куражі. Після матчу четвертого кола з Альмагро розплакався від фізичного знесилення та моральної втоми. Чвертьфінал Робредо уже провів статистом. Його переміг Давид Феррер.

Несподіванки

Непогано виступили на "Ролан Ґаррос" російські тенісистки. До чвертьфіналу вперше дійшла Марія Кириленко. На цій же стадії у серйозній боротьбі із Сереною Вільямс припинила боротьбу Світлана Кузнєцова.

Парні змагання сенсаційно виграв російський дует Катерини Макарової та Олени Весніної.

35-річний Томмі Хаас дійшов до чвертьфіналу. Там поступився Джоковичу. Зараз Хаас 11-й у світовому рейтингу.

Провал

Роджер Федерер програв уже в чвертьфіналі, бо приїхав на "Ролан Ґаррос" із недолікованою травмою. Колишню першу ракетку світу обіграв француз Жо-Вілфрід Цонга.

Українці

Уперше за кар'єру в друге коло турніру Великого Шолому пробилася Еліна Світоліна. Після виграшу в досвідченої швейцарки Опранді програла 29-й "сіяній" Варварі Лепченко. Установила особистий рекорд у рейтингу. Зараз 83-я.

Леся Цуренко та Юлія Бейгельзімер, яка пройшла через сито кваліфікації, завершили боротьбу на старті.

Ніхто з українських тенісистів не зміг пройти далі першого кола. У Сергія Стаховського та Іллі Марченка суперники були значно вищі за класом. А ось Олександр Долгополов не виграв жодного сету в росіянина Дмитра Турсунова, який входив до елітної групи ще 2006-го.

Більшість українських гравців починають займатися тенісом саме на ґрунтових кортах. Але покриття не дає їм ніяких переваг.

28,5 мільйона доларів становив призовий фонд "Ролан Ґаррос". Рекордна сума для цього турніру.

Рейтинг на 17 червня

Чоловіки

1. Новак Джокович, Сербія

2. Енді Маррей, Велика Британія

3. Роджер Федерер, Швейцарія

4. Давид Феррер, Іспанія

5. Рафаель Надаль, Іспанія

6. Томаш Бердих, Чехія

7. Жо-Вілфрід Цонга, Франція

8. Хуан Мартін дель Потро, Аргентина

9. Рішар Гаске, Франція

10. Станіслас Ваврінка, Швейцарія

Українці

24. Олександр Долгополов

117. Сергій Стаховський

120. Ілля Марченко

141. Олександр Нєдовєсов

 

Жінки

1. Серена Вільямс, США

2. Вікторія Азаренко, Білорусь

3. Марія Шарапова, Росія

4. Агнешка Радванська, Польща

5. Сара Еррані, Італія

6. Лі На, Китай

7. Ангелік Кербер, Німеччина

8. Петра Квітова, Чехія

9. Каролін Возняцький, Данія

10. Марія Кириленко, Росія

Українки

78. Леся Цуренко

83. Еліна Світоліна

133. Марина Заневська

172. Надія Кіченок

Зараз ви читаєте новину «Джокович не зміг зупинити Надаля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі