вівторок, 20 грудня 2011 05:00

Боксери суперсередньої ваги визначили найсильнішого

Автор: фото з сайта www.ringtv.craveonline.com
  Андре Ворд (праворуч) завдає удару Карлу Фрочу. Нокаутувати суперника Ворду не вдалося. Він переміг за очками
Андре Ворд (праворуч) завдає удару Карлу Фрочу. Нокаутувати суперника Ворду не вдалося. Він переміг за очками

У ніч проти неділі, 18 грудня, 27-річний американець Андре Ворд (25 перемог, 13 нокаутів, 0 поразок, 0 нічиїх) став переможцем турніру боксерів-професіоналів у вазі до 76,2 кг "Супер сикс ворлд боксінг классік". У фінальному поєдинку турніру на арені американського міста Атлантік-Сіті він переміг британця Карла Фроча, 34 роки (28 перемог, 20 нокаутів, 2 поразки, 0 нічиїх). Усі судді віддали перемогу Ворду — 118:110 і двічі по 115:113.

Олімпійський чемпіон-2004 Ворд відстояв свій титул чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської асоціації, а також відібрав у суперника пояс Всесвітньої боксерської ради. Він продовжив свою безпрограшну серію в любителях і професіоналах, яка триває 13 років. Андре за цей бій заробив $ 900 000, Фроч — $ 600 000, також отримали додаткові виплати від британського телебачення.

Вирішальною у двобої Ворда з Фрочем стала величезна перевага американця у швидкості. З перших раундів він успішно перехоплює атаки суперника, миттєво контратакує, безперешкодно входить у середню дистанцію, де проводить серію швидких ударів. Ворд має перевагу в розмінах. Він не гребує брудними прийомами — "прилипає" до суперника, заштовхує того до канатів, непомітно для рефері б'є нижче пояса, в'яже його й вимотує.

У восьмому раунді стає очевидно, що Фроч перемогти може тільки нокаутом. Він програє тактично. Замість того, щоб працювати у свої звичній агресивній манері, позбавляючи суперника простору, притискаючи його до канатів і там проводити свої комбінації, Фроч із надмірною повагою ставиться до Ворда, працює другим номером. Американець має перевагу в кожному аспекті боксу. Він практично не дає шансів поцілити в себе слабшому технічно, погано скоординованому й повільнішому противникові. Лише коли в останніх кількох раундах Ворд показує ознаки втоми, Фроч активізується, пробує загострити бій, а в фінальному раунді фактично йде ва-банк. Але загальної картини це не змінює — Ворд заслужено, хоч і не дуже ефектно та видовищно, перемагає.

Турнір "Супер сикс", який тривав понад два роки, зібрав найкращих боксерів суперсередньої ваги, за винятком чемпіона Міжнародної боксерської федерації румуна Лучана Буте. На груповому етапі Ворд переміг фаворита турніру, данця Міккеля Кесслера та американця Аллана Гріна, а в півфіналі німця вірменського походження Артура Абрахама. Фроч у групі переміг американця Андре Діррелла, програв Кесслеру і виграв у Абрахама, а в півфіналі переміг Глена Джонсона з Ямайки.

Володимир Кличко має провести два бої за півроку

Міжнародна боксерська федерація IBF задовольнила прохання чемпіона світу за версіями WBA, IBF і WBO у надважкій вазі Володимира Кличка про надання йому права на "винятковий захист титулу" проти француза Жана-Марка Мормека. Цей бій відбудеться 3 березня в німецькому Дюссельдорфі. Якщо українець переможе, то буде зобов'язаний до 15 червня 2012 зустрітися з офіційним претендентом за версією IBF, американцем Тоні Томпсоном.

 

Зараз ви читаєте новину «Боксери суперсередньої ваги визначили найсильнішого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі