вівторок, 13 квітня 2010 00:58

"Барселона" вчетверте поспіль виграла у "Реала"

Автор: фото: REUTERS Paul Hanna
  Форвард ”Барселони” Педро (крайній ліворуч) провів другий гол у ворота ”Реала”. Найдорожчий гравець світу Кріштіану Роналду (у білій формі) матч провалив — у кінці поєдинку його освистали уболівальники господарів
Форвард ”Барселони” Педро (крайній ліворуч) провів другий гол у ворота ”Реала”. Найдорожчий гравець світу Кріштіану Роналду (у білій формі) матч провалив — у кінці поєдинку його освистали уболівальники господарів

У чемпіонаті Іспанії "Барселона" обіграла в Мадриді місцевий "Реал" — 2:0. Для каталонців це четверта перемога поспіль над принциповим суперником. За сім турів до закінчення першості "Барса" випереджає "Реал" на три очки і має перевагу в особистих зустрічах — вони будуть першим критерієм, якщо команди здобудуть однакову кількість пунктів.

Втрати

Напередодні "Класіко" — так у Іспанії називають матчі "Барселони" та "Реала" — тренери недорахувалися травмованих гравців, які прийшли до клубу у міжсезоння і на яких робилася чимала ставка. За "Реал" не зміг вийти півзахисник Кака, за "Барселону" — Ібрагімович. Також гості відчували відсутність півзахисника Іньєсти — один із героїв минулого сезону в теперішньому часто зазнає ушкоджень. Після одного з них він відновився, але почав мадридський поєдинок на лаві запасних. Натомість у "Реала" не було травмованого Пепе — стрижневого гравця центру оборони, але португалець відсутній із грудня і на нього не розраховують давно.

Тактика

Головний тренер "Барселони" Хосеп Ґвардіола здивував. Він поставив Пуйоля на правий фланг оборони. У центрі — Піке та Міліто. Дані Алвеш виконував роль правого півзахисника чи навіть нападаючого. Зліва діяв Педро. Анрі, який міг замінити Ібрагімовича, на поле не вийшов. Тож роль центрфорварда виконував Мессі.

Після перерви ґвардіола залишив схему, але переставив гравців на інші позиції. Без замін — що трапляється рідко. Алвеш став правим захисником, а Пуйоль — лівим. У лінію півоборони висунувся Максвелл. Педро пішов праворуч і звідти провів другий гол.

У перерві Ґвардіола залишив схему, але переставив гравців на інші позиції

Наставник "Реала" Мануель Пеллеґріні поруч з основним опорником — Хабі Алонсо — довірив місце у складі команди Фернандо Ґаґо, не випустивши жодного з двох Діарра — ні Мамаду, ні Лассана. Це було помилкою. Ґаґо не має достатньої жорсткості, щоб виконати роль "хвилеріза". Тому Хаві — лідер півзахисту гостей — отримав повну свободу дій. Його передачі на Мессі та Педро закінчувалися взяттям воріт "Реала".

Ще одна помилка чилійського наставника "Реала" — довіра до Іґуаїна. По-перше, в аргентинця не виходить органічного дуету форвардів із Кріштіану Роналду. По-друге, Іґуаїн неспроможний показати себе у важливих матчах і забиває тільки середнякам та аутсайдерам. "Класіко" зайвий раз це довело.

Після матчу

Журналісти "Марки" — найавторитетнішого спортивного видання Іспанії, наближеного до "Реала" — написали про відставку Пеллеґріні в кінці сезону. Цілком логічно: команда, чий президент улітку купив гравців на 250 млн євро, не затрималася ні в Кубку Іспанії, ні в плей-офф Ліги чемпіонів і значно знизила свої шанси на чемпіонство після суботньої поразки від "Барселони".



3,5


Стільки років міланський "Інтер" лідирував у чемпіонатах Італії на заключному відрізку сезону. Тенденцію зламано. Традиційний останнім часом конкурент "синьо-чорних" — "Рома" — після 33-го туру одноосібно очолила турнірну таблицю. Римляни випереджають "Інтер" на одне очко і мають непогані шанси вчетверте здобути титул чемпіона. У "Роми" на фініші відносно нескладний календар матчів, та ще й в "Інтера" більшу частину сил відбирають поєдинки Ліги чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Барселона" вчетверте поспіль виграла у "Реала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі