пʼятниця, 15 липня 2011 19:23

Брудні шкарпетки - найкраща пастка для комарів

Брудні шкарпетки - найкраща пастка для комарів

Брудні шкарпетки переможуть малярію, вважають танзанські вчені.

Доктор Фредос Окуме створив потужну пастку для малярійних комарів, використавши в якості приманки сморід брудних шкарпеток.

Такий запах приваблює в чотири рази більше комарів, ніж який-небудь інший, стверджує винахідник.

Приманка нового типу буде використовуватися в розміщених на вулицях пастках. Підманюючи комарів, приманки захистять людей від смертельно небезпечних укусів. Випробування нестандартного апарату для боротьби з малярією планується проводити протягом двох років на території Танзанії.

Незважаючи на те, що проект був створений кілька років тому, визнання він отримав лише зараз. У 2006 році винахід Окуме удостоїлося Шнобелівської премії, яку зазвичай присуджують найбезглуздішим відкриттям. Тепер же благодійний фонд Білла і Мелінди Гейтс інвестував $ 775 тисяч на розвиток цієї інновації.

Після отримання гранту Гейтсів, вчений збирається всерйоз зайнятися розробкою пасток для малярійних комарів. На думку дослідника, такі пастки будуть дуже корисні в країнах Африки, де більше 800 тисяч чоловік гинуть від малярії щорічно.

"Велику роль грає вартість і доцільність: дістати брудні шкарпетки неважко, і не треба змішувати хімікати", - упевнені дослідники.

Зараз ви читаєте новину «Брудні шкарпетки - найкраща пастка для комарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі