пʼятниця, 23 грудня 2016 12:32

З'ясували, чому не цвіте орхідея

З'ясували, чому не цвіте орхідея
Фото: Muratordom.com.ua

Орхідея – гарна, але примхлива рослина. За нею важко доглядати. Постійно виникають якісь питання. Найчастіше проблема виникає із її цвітінням. Її можна "змусити" цвісти.

Для орхідеї дуже важливе відіграє освітлення в приміщенні. Воно має бути рівномірно розсіяне, і ніякого прямого попадання променів сонця.

Якщо листя має витягнуту форму і стає світло-зеленим, то це означає, що світла орхідеї недостатньо. Якщо вчасно не усунути проблему з освітленням, то листя почне жовтіти.

Також на цвітіння впливає і температура. Є теплолюбі види з оптимальною для їх розвитку температурою від 18 до 32 градусів у літній період, і від 15 до 18 градусів в зимовий час.

Є орхідеї, які ростуть у найбільш прохолодних умовах, для яких оптимальна температура до 20 градусів влітку і до 15 градусів взимку. У квіткових магазинах в основному продаються орхідеї теплолюбиві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після пересадки юка скидає листя

Полив для орхідеї також дуже важливий. Практично всі види орхідей досить погано переносять застій води в горщиках та засуху.

Найкраще – це відстояна дощова вода. Вона повинна бути на кілька градусів теплішою, ніж навколишнє повітря. У літній час поливати орхідею потрібно не частіше двох, разів за тиждень, а в зимовий час – лише один.

Якщо дотримуватися цих рекомендацій, то орхідея буде гарно цвісти.

Зараз ви читаєте новину «З'ясували, чому не цвіте орхідея». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі