субота, 22 червня 2024 09:29

Знищували цілі міста і села та розстрілювали українців: сьогодні вшановують жертв війни

Знищували цілі міста і села та розстрілювали українців: сьогодні вшановують жертв війни
22 червня вшановують жертв війни в Україні: що зробити цього дня Фото: noviydoctor

22 червня День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні.

Саме цього дня розпочалася нова фаза Другої світової війни на території сучасної України та деяких інших країн.

За статистикою в ній загинуло близько 20% українців. День пам'яті був створений 2000 року указом президента України Леоніда Кучми.

Цього дня вшановують всіх тих, хто загинув в результаті бойових дій на території нашої країни. Україна зазнала найбільших втрат за період війни. Згідно з даними, які були опубліковані істориками, Друга світова війна забрала життя 5 мільйонів українських військових, 5 мільйонів мирних жителів та ще 2 мільйони стали примусовими гастарбайтерами у нацистській Німеччині. В той період були знищені цілі міста і села. Мирні українці пережили голокост, голод, розстріли.

Страждали українці не тільки на передовій. В зруйнованих селах і містах залишалися жінки з дітьми, молоді дівчата, немічні бабусі, які змушені були самостійно справлятися з усіма тяготами і страшними наслідками окупації ворогом рідної землі.

У цей день по всій країні проводяться зустрічі з ветеранами, благодійні акції та хвилини мовчання - аби більше наша країна не дізналася, що таке, коли батьки ховають дітей.

Що сталося 22 червня і що треба зробити цього дня

81 рік тому, о 04:00 ранку, незважаючи на підписаний Договір про ненапад між Німеччиною і Радянським Союзом, німецькі війська атакували кордони СРСР. Так почалася Велика Вітчизняна війна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдво Іоана Предтечі: чому це свято таке важливе і що під забороною

Зараз, в період повномасштабної війни з Росією, ця дата набула нового, ще більш трагічного, сенсу.

У цей день необхідно поставити свічку за всіх тих дочок і синів України, які загинули заради свободи і незалежності нашої держави.

22 червня віряни вшановують пам'ять святого Кирила Олександрійського.

Цього дня не варто сваритися з рідними, лихословити. Не вбивайте комарів після полудня, інакше наступного дня їх стане ще більше.

Зараз ви читаєте новину «Знищували цілі міста і села та розстрілювали українців: сьогодні вшановують жертв війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі