неділя, 11 грудня 2016 10:45

Після пересадки юка скидає листя

Після пересадки юка скидає листя
Фото: floralworld.ru

Юка зовні схожа на пальму, але не є її родичем. Це невибаглива в догляді рослина виростає не вище 2 м. Її ще називають "джинсовим деревом", бо першу джинсову тканину виготовили з її волокон.

"Можна самому вибирати якої висоти буде юка. Стовбур варто обрізати, коли стане 6-7 см товщини. Після цього він більше не буде рости, - каже Олена Крищак з міста Буча Київської області.- Обрізають юку перед початком активного росту, в кінці лютого.

Ніж треба протерти спиртом. Зібрати однією рукою листя в пучок, а іншою відрізати стебло. Не можна його відламувати. Потім для дезінфекції місце зрізу треба присипати товченим активованим вугіллям. Через три тижні повинні прокинутися сплячі бруньки біля зрізу

Пересаджують юку кожні 2 - 3 роки. Найкраще робити це ранньою весною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як продовжити життя квітам у вазі

Рослина має ніжне коріння, тому пересаджувати треба акуратно. За 10 хвилин до цього треба її полити, щоб земля відстала від бортиків горщика. Тоді витягнути зі старого горщика і поставити у новий зі свіжим ґрунтом.

"Після пересадки рослина може тиждень не рости і "скинути" трохи листя. Коли побачила це вперше, думала це вже я щось напартачила. У книжці прочитала, що це нормально. Так вона пристосовується до нових умов", - каже пані Олена.

Зараз ви читаєте новину «Після пересадки юка скидає листя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі