середа, 28 грудня 2016 13:37

8 секретів догляду за фіалками

8 секретів догляду за фіалками
фото:flora2000.ru

Фіалки вважаються вибагливими й капризними. Проте квітникарі запевняють, що за ­правильного догляду вони квітнуть 10 місяців на рік, із перервою на спекотні літні місяці.

"Якщо фіалки перестають цвісти або втрачають бутони - це через недостатній або надмірний полив, неправильну пересадку, ураження хворобами чи шкідниками", — каже квітникар-колекціонер Лідія Загребельна. Зібрала майже 50 сортів фіалок. Ось кілька секретів догляду за цими квітами.

Горщик для фіалки треба брати малий. У великому розростається коріння і квітка віддає йому всі сили, а на цвітіння не лишає

Для фіалок краще купити готову ґрунтосуміш. Бо земля з грядки буває заражена шкідниками, а рослини до них дуже чутливі.

Фіалка — теплолюбна. Якщо на підвіконні холодно, їй не комфортно.

Любить яскраве світло, але прямі сонячні промені для рослини згубні.

Обприскувати не варто. Коли на листя й розетку потрапляє вода, квітка гниє і гине. Краще наливати відстояну воду в ­піддон.

Добривами підживлюйте не частіше, ніж раз на місяць. Від передозування листя жовтіє й відпадає.

Щоб сформувати красиву розетку, повертайте вазон до світла різними боками. Видаляйте відцвілі квітки, підсохлі листочки, пасинки — маленькі сусідні розетки. Бо фіалка розростається вшир і тоді "лінується" цвісти.

Якщо світла бракує, витягується стебло і дрібнішає листя. Іноді для нормального росту світла досить, а для цвітіння — замало.

Читайте також: З'ясували, чому не цвіте орхідея

Зараз ви читаєте новину «8 секретів догляду за фіалками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі