вівторок, 25 жовтня 2022 01:59

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ розповіли, що окупанти роблять на Каховській ГЕС

ЗСУ розповіли, що окупанти роблять на Каховській ГЕС
ГЕС частково замінована, на станції пропускний режим. Фото: censor.net

Російські окупанти на Каховській гідроелектростанції в Херсонській області продовжують підготовку до техногенного шантажу.

На ГЕС встановлено суворий пропускний режим, мінуються деякі ділянки станції, повідомила керівник об'єднаного координаційного пресцентру Сил охорони та оборони "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі Національного телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"Знаємо про те, що вони намагаються проводити певні маніпуляції з рівнем води, напевно перевіряючи варіанти, які можливі. Тобто, триває така методична підготовка до техногенного шантажу і гра на цьому" - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постраждають сотні тисяч людей ‒ ЗМІ показали карту підтоплень від можливого теракту на Каховській ГЕС

Гуменюк додала, що сподівається на реакцію світової спільноти, яка не дозволить статися масштабній техногенній катастрофі.

Росіяни замінували Каховську дамбу, щоб підірвати при необхідності. Зараз дамба замінована тільки частково, але якщо її підірвуть - наслідки будуть катастрофічними, зазначили в ГУР МО.

Російські окупанти вже розуміють, що втримати Херсон не вийде. Тому планують повністю знищити місто під час відступу у військових і пропагандистських цілях. Судячи з активного вивезення колаборантів і риторики, окупанти в Херсон повертатися не планують, розповів російський експерт Андрій Піонтковський.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ розповіли, що окупанти роблять на Каховській ГЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі