неділя, 23 жовтня 2022 05:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни планують знищити Херсон під час відступу – експерт

Росіяни планують знищити Херсон під час відступу – експерт
ЗСУ все ближче підходять до Херсона. Фото: ukranews.com

Російські окупанти вже розуміють, що утримати Херсон не вийде. Тому планують повністю знищити місто під час відступу з воєнною і пропагандистською метою.

Судячи з активного вивезення колаборантів і риторики, окупанти в Херсон повертатися не планують, розповів російський експерт Андрій Піонтковський, повідомляє УНІАН.

На його думку, зараз росіян більше хвилює проблема, чим і як перекрити таку грандіозну поразку; зробити щось, у чому здавання Херсона "розчиниться".

"План їхній такий: коли перевезуть всіх колаборантів, швидко відведуть елітні війська й у цей момент підірвуть Каховську ГЕС. Це старий прийом", – припустив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканцям Херсона дали поради на випадок підриву Каховської ГЕС

Піонтковський пояснив, що поразка в Херсоні може спричинити в РФ грандіозну політичну кризу – населення Росії побачить, що Володимир Путін програє війну. Наслідки такої кризи можуть бути найнепередбачуванішими для Кремля. Тому, щоб "перекрити" поразку, Кремль накаже підірвати Каховську ГЕС, традиційно звинувативши в цьому Україну. У Путіна вважають, що знищення ГЕС "виправдає" здавання Херсона серед росіян.

Крім цього, Піонтковський вважає, що росіяни багато чого знищать і в самому Херсоні.

"Знищений Херсон, залиті водою чотири райони Херсонської області позбавлять можливості ЗСУ використовувати правий берег як плацдарм для подальшого наступу. Низку завдань вирішують – знімає пропагандистський факт поразки, закриває можливість подальшого наступу, створює картинку, яка їх виправдовує", – резюмував він.

За даними Херсонської обласної ради, російські окупанти продовжують тікати з тимчасово захопленого Херсона. Це супроводжується повальним злодійством і грабежами.

За даними Генерального штабу ЗСУ, окремі підрозділи російських окупантів виїжджають з Херсонської області. Багато самовільно залишають позиції, все це також супроводжується мародерством і грабежами.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни планують знищити Херсон під час відступу – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі