понеділок, 26 вересня 2022 00:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський знову звернувся до росіян: про що він сказав

Зеленський знову звернувся до росіян: про що він сказав
Зеленський закликає росіян боротися за життя своїх дітей. Фото: president.gov/ua

Президент Володимир Зеленський закликав росіян чинити опір путінській мобілізації, якщо вони та їхні рідні хочуть жити. Тому, що це не прапорці на карті, а живі люди зараз зганяються в Україну, щоб там померти.

Про це він заявив у зверненні за підсумками 25 вересня, повідомляє Gazeta.ua.

Він заявив, що ще раз хоче повторити спеціально для росіян - гинути у війні будуть не якісь умовні "позначки", а цілком собі живі росіяни. Зеленський привів у приклад Дагестан, де люди вийшли на протести проти мобілізації.

"Зачем их мужьям, братьям, сыновьям погибать на этой войне? На войне, которой хочет один человек. На войне против нашего народа, на нашей земле. Он же не посылает на войну своих детей" - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як проходить мобілізація в РФ та на окупованих територіях: деталі від Генштабу

Він закликав росіян боротися, щоб Путін не відправив на смерть дітей росіян - інакше, якщо ці діти прийдуть вбивати на територію України, живими їх вже ніхто не відпустить. У росіян є кілька виходів - тікати, здаватися в полон, саботувати мобілізацію.

"Що більше громадян Російської Федерації хоча б спробують захистити своє власне життя, тим швидше закінчиться ця злочинна війна Росії проти народу України" - зазначив він.

У Республіці Дагестан Російської Федерації місцеві жителі протестували проти мобілізації. Їх почали розганяти автоматними чергами, проте придушити протести не вдалося.

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію в Російській Федерації. Закликатимуть росіян, які перебувають у запасі. Після чого різко зросла кількість бажаючих виїхати з Росії. Офіційно заявили, що призвуть 300 тисяч осіб, але на ділі ЗМІ стверджують, що призвати планується 1,2 млн росіян.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський знову звернувся до росіян: про що він сказав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі