субота, 26 листопада 2022 21:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський сказав, до якої позначки занизити російську нафту

Зеленський сказав, до якої позначки занизити російську нафту
Обмеження, яке сьогодні розглядають – "штучне", заявив президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Ціни на російську нафту мають бути зафіксовані на рівні $30–40 за барель.

Щоб країна-агресорка Російська Федерація не використала нафтові мільярди у війні проти України. Про це сказав президент Володимир Зеленський на брифінгу у суботу.

"Хотілося б, щоб ці санкції щодо ціни на нафту спрацювали не політично, а реально. Щоб Росія потім не використала ці мільярди. А ми говоримо про десятки мільярдів", – сказав Зеленський.

Обмеження, яке сьогодні розглядають, становить майже $65, розповів президент. Таке обмеження "штучне", сказав.

"РФ заробить ті десятки мільярдів. Ми хотіли б, щоб санкції виявилися результативними і обмеження були на рівні 30–40 доларів, щоб Росія їх відчувала", – заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія витратила на війну в Україні вже чверть свого бюджету – Forbes

Українські дипломати "дотискають" зниження граничної ціни на російську нафту, сказав президент.

Зеленський подякував литовським і польським партнерам за підтримку позиції України, а також усім країнам, які приєдналися до санкцій.

24 листопада президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС готує дев'ятий пакет санкцій проти РФ. Також – що скоро затвердять обмеження ціни на російську нафту разом з G7 та іншими великими партнерами.

У жовтні ЄС ухвалив восьмий пакет санкцій проти Росії. У ньому встановили граничну ціну на нафту й нафтопродукти. У санкційному списку – 30 фізичних і сім юридичних осіб.

На початку листопада ЗМІ повідомили, що США і союзники домовилися про обмеження ціни на продаж російської нафти. Ціни обмежать з 5 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський сказав, до якої позначки занизити російську нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі