четвер, 17 січня 2013 21:50

Замість націоналізму "Свободі" слід приватизувати термін "патріотизм" - Бала

Замість націоналізму "Свободі" слід приватизувати термін "патріотизм" - Бала
На думку політолога, "свободівцям" зараз треба познімати з себе ярлики "фашистів". Фото: tsn.ua

Партія "Свобода" могла б розширити свою діяльність і поле для маневрів, якби почала називати своїх членів не націоналістами, а патріотами України.

Так вважає директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, про що він сказав на прес-конференції.

"Свободівці" називають себе націоналістами і це, в принципі, правильно. Але, я думаю, що їм доцільніше було б вийти і спробувати приватизувати такий термін як патріотизм, - говорить він. - Тим більше, що в них більше шансів у цьому, ніж в інших політсил. Це б розширило їхнє поле для маневрів, а найголовніше – це дало б їм можливість перетворитися з вуличної партії на ту, яка могла би бути більш презентабельною з точки зору ведення перемовин, консультацій, дискусій. Причому не тільки в середині країни, а й за її межами".

На думку політолога, "свободівцям" зараз треба познімати з себе ярлики "фашистів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" має шанс на київських виборах, якщо дасть власну стратегію розвитку міста – Матвієнко

"У "Свободи" зараз є одна серйозна проблема. Їм треба співпрацювати на зовнішній арені для того, щоб зняти з себе ті ярлики, які їм понавішували. Особливо, коли їх називають фашистами. Мені це смішно, бо саме поняття фашизму трохи по-іншому трактується в першоджерелі. І я б його, до речі, більше відніс до зовсім іншої політичної партії...", - зауважив Бала.

Він також наголосив: "Тому "Свободі" слід більше попрацювати в зовнішньому напрямку. Це має бути й просвітницька певна діяльність, і достатньо продуктивна парламентська діяльність як для внутрішнього вжитку, так і для зовнішнього".

Зараз ви читаєте новину «Замість націоналізму "Свободі" слід приватизувати термін "патріотизм" - Бала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

169

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі