четвер, 17 січня 2013 16:56

"Улюблена тема ПР — це розділити людей на сорти" - "свободівець" про критику Януковича

"Улюблена тема ПР — це розділити людей на сорти" - "свободівець" про критику Януковича
Олексій Кайда нагадав президенту про існуючу вертикаль влади. Фото: biathlon-ua.org

Своєю критикою західних регіонів президент Віктор Янукович намагається зіштовхнути схід і захід лобами та зняти із себе відповідальність.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від "Свободи", екс-голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда.

Реагуючи на слова президента щодо західних регіонів, які нібито не надають соціальної допомоги населенню, Кайда підкреслив: "Дуже дивна позиція голови держави з цього питання. Адже управління соціального захисту належить до вертикалі виконавчої влади. А хто призначає голів адміністрації? Президент. Тобто, відповідно, президент Янукович звинувачує сам себе в якійсь неспроможності виплатити соціальні гарантії. Це абсурд".

Він також підкреслив, що подібними висловлюванням влада навмисно намагається зіштовхнути населення сходу та заходу країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович знайшов "цапа-відбувайла" - Стець про прочухан Азарову

"Взагалі, улюблена тема Партії регіонів — це розділити людей на сорти, на "лівобережних" та "правобережних", розділити людей за мовною ознакою. І от зараз вони так само хочуть зіштовхнути українців, наприклад, з правобережної і лівобережної України, тим, що, мовляв, на заході нібито є "патрійоти", які не виплачують соціальні гарантії", - обурився Кайда.

Він додав: "Ну якщо не виплачують якісь соціальні гарантії, то для чого тоді правоохоронні органи? Адже ці самі правоохоронні органи в чиєму підпорядкуванні? Знову таки, у тої самої правлячої партії, у того самого президента. Тому перекласти зі здорової голови на хвору — це основний метод Януковича і чинної влади загалом".

Нардеп зауважив, що у Януковича завжди було особливе ставлення до західних регіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Критика уряду Януковичем - це спроба пограти в доброго царя" - експерт

"Основний метод керування Партії регіонів та Януковича — "розділяй та володарюй". От вони і хочуть зіштовхнути українців лобами, - підкреслив він. - Вони не люблять західну Україну, бо саме там "найбільший" рейтинг чинного президента".

Кайда додав: "Але речі треба називати своїм іменами. Соціальна вертикаль є у підпорядкуванні того самого президент. Обласні адміністрації, начальники управлінь соцзахисту в облдержадміністраціями ким призначаються? Головами ОДА. А голови ОДА призначаються президентом України".

Як повідомлялося, сьогодні президент Віктор Янукович розкритикував західні регіони. Так він звернувся до міністра соціальної політики Наталії Королевської, звернувши її увагу на різницю між регіонами щодо реалізації надання соціальної допомоги населенню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович вирішив заслати прокурорів, щоб розібратися із "патрійотами" на Західній Україні

"Є регіони, де ця системи працює чудово, і цей досвід потрібно розповсюджувати на всю країну. Там, де втручається політика, я маю на увазі ті регіони, західні регіони, де є великі політики, великі "патрійоти", там треба, щоб прокурор працював разом з вами", - додав Янукович.

Зараз ви читаєте новину «"Улюблена тема ПР — це розділити людей на сорти" - "свободівець" про критику Януковича ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі